Теми статей
Обрати теми

Податки, сплачені в Криму, на іншій території України не враховуються

редактор Наталія Вороная та податковий експерт Максим Нестеренко
Чи зараховуються суми податку на прибуток, сплачені суб’єктом господарювання на території ВЕЗ «Крим», під час сплати ними податку на іншій території України?

Відповідно до п. 2.1 ст. 2 Закону України від 12.08.2014 р. № 1636-VII «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» (далі — Закон № 1636) вільна економічна зона «Крим» (далі — ВЕЗ «Крим») запроваджується на десять повних календарних років, починаючи з дня набрання чинності Законом № 1636.

На території ВЕЗ «Крим» діє особливий правовий режим економічної діяльності фізичних та юридичних осіб, у тому числі особливий порядок застосування норм регуляторного, податкового та митного законодавства України, а також особ­ливий режим внутрішньої та зовнішньої міграції фізичних осіб (п. 3.1 ст. 3 Закону № 1636).

Згідно з п. 5.3 ст. 5 Закону № 1636 юридична особа (відокремлений підрозділ), яка має податкову адресу (місцезнаходження) на території ВЕЗ «Крим», прирівнюються з метою оподаткування до нерезидента. Юридична особа (відокремлений підрозділ), яка має податкову адресу (місцезнаходження) на іншій території України, прирівнюється з метою оподаткування до резидента.

З урахуванням вимог п. 12.3 ст. 12 Закону № 1636 під час тимчасової окупації загальнодержавні податки і збори, визначені ст. 9 ПКУ, не справляються з доходів, отриманих юридичними особами (їх відокремленими підрозділами) та фізичними особами на тимчасово окупованій території, операцій та/або з інших об’єктів оподаткування (в тому числі об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням) на тимчасово окупованій території. Будь-які податки, збори (обов’язкові платежі), стягнуті на території ВЕЗ «Крим», не змінюють розмір податкових зобов’язань з податків, зборів (обов’язкових платежів), нарахованих (що підлягають стягненню) на іншій території України.

Слід зазначити, що на період дії Закону Украї­ни «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» ПКУ застосовується з урахуванням особливостей, визначених Законом № 1636 (підрозд. 10 розд. XX ПКУ).

За матеріалами підкатегорії 102.02 БЗ

Теги Крим
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі