«Солдат підприємства» пропав безвісти

Боярчук Інесса, експерт з питань оплати праці
Працівник підприємства вступив на військову службу за контрактом у березні цього року. У листопаді від дружини цього працівника дізналися, що він пропав безвісти два місяці тому під час обстрілу військової частини. Чи можна припинити виплачувати йому середній заробіток та звільнити?

Трохи передісторії. Виплата середнього заробітку, а також збереження місця роботи та посади — гарантії, встановлені працівникам, що вступили служити за контрактом, до закінчення особливого періоду або до дня їх фактичної демобілізації. Так прописано в ч. 3 ст. 119 КЗпП і ч. 2 ст. 39 Закону № 2232.

Особливий період діє в Україні з 17 березня 2014 року. Рішення про демобілізацію з внесенням його на затвердження Верховною Радою Президентом не приймалося.

Що з цього випливає? У загальному випадку «солдатам підприємства» — контрактникам роботодавець зберігає місце роботи, посаду та середній заробіток на період укладеного контракту, якщо, звичайно, цей строк не перерве демобілізація або закінчення особливого періоду.

Військову службу солдата вважають закінченою при звільненні його в запас або відставку, загибелі (смерті), визнанні судом безвісно відсутнім або оголошенні померлим (п. 7 Положення № 1153).

Що виходить? Безвісну відсутність особи повинен визнати суд. І тільки після цього його військову службу вважатимуть закінченою. Обидва факти мають бути документально підтверджені.

Доки у вас на руках цих документів немає, нараховувати середню зарплату такому «солдату підприємства» потрібно.

Документи принесли? Ну що ж... продовжуйте, як і раніше, нараховувати йому середню зарплату. Так-так! Це не помилка. Це дотримання гарантій, прописаних ч. 5 ст. 119 КЗпП. Цією нормою встановлено: гарантії, визначені в ч. 3 і 4 ст. 119 КЗпП, зберігаються за працівниками, які під час проходження військової служби були визнані безвісно відсутніми, на строк:

— до дня, наступного за днем появи їх після визнання безвісно відсутніми;

або

до дня оголошення судом їх померлими.

Зауважимо, що наші висновки підтверджує Мінсоцполітики в листі від 29.04.2016 р. № 494/13/84-16.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі