№96

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2016/№ 96 Інші номери журналу ›
  • «Ать-два, левой-правой...»*: направляємо працівника на військові збори Вашому працівнику надійшла повістка з військкомату про призов на військові збори? Ви не знаєте, відпускати його на них чи ні? Якщо так, то на який строк? Як правильно оформити в цьому випадку кадрову документацію? Відповіді на ці запитання, дорогі друзі, — перед вами.
  • Як оплатити час перебування працівника на військових зборах Період, протягом якого військовозобов’язаний працівник перебуває на зборах, має бути оплачено. Такі правила. Хочете знати, як здійснюють таку оплату і за рахунок яких коштів? Тоді ця стаття, шановні колеги, — для вас. Вивчайте та застосовуйте!
  • Солдатами не народжуються, або Якщо ваш працівник іде служити Вашого працівника очікує строкова військова служба? А може, він вирішив іти служити за контрактом? Що ж, захищати Батьківщину — це теж робота. Причому почесна! Вам цікаво знати, як у цьому випадку документально оформити відсутність захисника на роботі? Чи зберігати за ним робоче місце? Давайте, друзі, знайдемо відповіді на ці запитання разом.
  • Середній заробіток бійця: оподатковуємо та виплачуємо Працівника призвали на строкову військову службу або він вступив на військову службу за контрактом. Чи зобов’язаний роботодавець зберігати за ним середній заробіток? Якщо так, то як і кому його виплачувати, адже працівник «там», а роботодавець «тут»? Чи потрібно оподатковувати суму «військового» середнього заробітку ПДФО, ВЗ і ЄСВ? Як відображати у звітності? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Як розрахувати середню зарплату? Та дуже просто! Ви вже знаєте, що і «партизанам», і «солдатам підприємства» роботодавець зобов’язаний зберігати місце роботи, посаду та середній заробіток, доки вони виконують свій громадянський обов’язок — перебувають на зборах або проходять військову службу. Але як розрахувати середній заробіток? Про це ми з вами зараз і поговоримо.
  • Хочете повернути ЄСВ? — Працевлаштуйте безробітного бійця АТО Серед бухгалтерів ширяться чутки: якщо працевлаштувати бійців, які брали участь в АТО, тобі компенсують частину ЄСВ. Чи так це і скільки компенсують? Розберемося!
  • Розраховуємо середню зарплату... А куди дівати період служби? Стандартна ситуація: «солдат підприємства», відслуживши належне, повернувся на рідне місце роботи. Працює добре, ну просто розумничок. Та ось невдача, захворів... А може, і не захворів зовсім, а просто вирішив піти у відпустку (роботодавець не проти) — побути з сім’єю, покопатися на дачі або в машині, з’їздити з друзями порибалити... Сів бухгалтер йому розраховувати середню зарплату, щоб оплатити період такої «законної нероботи». Опа! А в розрахунковому періоді «сидить» час військової служби! Що з ним робити? Викидати або залишати? Давайте розбиратися!
  • «Солдат підприємства» пропав безвісти Працівник підприємства вступив на військову службу за контрактом у березні цього року. У листопаді від дружини цього працівника дізналися, що він пропав безвісти два місяці тому під час обстрілу військової частини. Чи можна припинити виплачувати йому середній заробіток та звільнити?
  • Неповний робочий час: от так «сюрприз» у період служби Роботодавець з власної ініціативи вирішив перевести всіх працівників на неповний робочий час з 1 січня 2017 року. Чи можна встановити неповний робочий час працівникам, які проходять військову службу? Якщо так, то як у цьому випадку оплачувати період військової служби таких «солдатів підприємства»?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі