Теми статей
Обрати теми

Коли ПДВ-новачка виручить ΣОвердрафт

Дзюба Наталія, податковий експерт
Коли з’являється сума овердрафту з ПДВ для реєстраційного ліміту в новоствореного підприємства і як вона розраховується?

Новачкам, які станом на 01.01.2016 р. зареєстровані платниками ПДВ менше 12 звітних місяців, а також новачкам, зареєстрованим після 01.01.2016 р., «первісне» збільшення ліміту реєстрації на показник Овердрафт має відбутися

протягом перших 6 робочих днів кварталу, що настає за кварталом, в якому строк такої реєстрації досягає 12 звітних (податкових) місяців

Так, наприклад, якщо ви зареєстровані платником ПДВ, скажімо, з 1 березня 2016 року, то перше збільшення вашого ліміту реєстрації на ∑Овердрафт чекайте з 1 по 8 квітня 2017 року. До цієї дати добавок до ліміту реєстрації у вигляді ∑Овердрафт у вас не буде.

Розраховується показник ∑Овердрафт щокварталу «автоматом» (протягом перших шести робочих днів такого кварталу) з урахуванням показника середньомісячного розміру сум податку за останніх 12 звітних (податкових) місяців за станом на дату такого перерахунку, що були задекларовані платником до сплати до бюджету (рядок 18.1 декларації з ПДВ за формою, затвердженою наказом № 21) і погашені (розстрочені або відстрочені), а також задекларовані платником — сільськогосподарським підприємством, що обрало спеціальний режим оподаткування відповідно до ст. 209 ПКУ.

Так, наприклад, у першому розрахунку показника ∑Овердрафт у новачка станом на 01.04.2017 р. братимуть участь суми нарахувань у період з 01.04.2016 р. по 31.03.2017 р. включно.

Далі щоквартальний перерахунок здійснюватиметься шляхом віднімання суми попереднього показника ∑Овердрафт і збільшення суми, отриманої згідно з поточним перерахунком показника ∑Овердрафт. Детальніше про цей показник див. «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 55, с. 24.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі