Теми статей
Обрати теми

Відшкодування для «молодих»

Вишневський Михайло, податковий експерт
Новостворене підприємство займається активним вкладенням коштів у будівництво звіроферми, придбання землі. Перші доходи планується отримати через рік. Протягом півроку декларуємо податковий кредит за ряд. 21 декларації. Чи можемо ми подати на бюджетне відшкодування накопиченого ПК?

Свого часу в ПКУ були норми, які обмежували можливість отримання відшкодування «молодим» і «малооборотним» платникам податків.

Такі обмеження торкалися:

1. Платників, якщо вони були зареєстровані платниками ПДВ менш ніж за 12 місяців до того місяця, за результатами якого подається заява на відшкодування.

2. Платників, у яких обсяги оподатковуваних операцій за останні 12 місяців були менші, ніж заявлена сума бюджетного відшкодування (ці обмеження не стосувалися придбання або спорудження (будівництва) основних фондів).

Проте з 01.01.2016 р. ці обмеження знято ( п. 200.5 ПКУ, в якому вони були встановлені, утратив чинність)

Тому ви можете сміливо претендувати на відшкодування, навіть незважаючи на те, що стали платником ПДВ зовсім нещодавно (зрозуміло, у разі відповідності критеріям бюджетного відшкодування, установленим у п. «б» п. 200.4 ПКУ).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі