Теми статей
Обрати теми

Прикро, але потяг пішов

Калашникова Лілія, Соломіна Марія, експерти з питань оплати праці
Працівник прийнятий за переведенням з іншого підприємства з 1 лютого 2016 року. На попередньому місці роботи до його заробітної плати застосовувалася ПСП на трьох дітей за п.п. 169.1.2 ПКУ. Згідно зі свідоцтвом про народження старшої дитини 2 січня 2016 року їй виповнилося 18 років. Чи буде цей працівник мати право на ПСП на трьох дітей за новим місцем роботи?

На жаль, ні. Зараз пояснимо чому.

Підпунктом 169.2.2 ПКУ визначено: ПСП починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви від платника податку про застосування пільги і документів, що підтверджують таке право.

Розмір ПСП на дітей згідно з п.п. 169.1.2 ПКУ залежить від того, скількох дітей віком до 18 років утримує платник податків.

Оскільки на день подання заяви про застосування ПСП працівник, про якого йдеться в запитанні, утримує тільки двох дітей віком до 18 років, то й ПСП згідно з п.п. 169.1.2 ПКУ він матиме з розрахунку на двох, а не на трьох дітей. Це підтверджують податківці в листі від 25.02.2011 р. № 3891/6/17-0715.

А ось якби працівник залишився працювати на колишньому місці роботи (не звільнявся), то він би мав право на ПСП на трьох дітей до кінця 2016 року за умови, що його заробітна плата не перевищувала граничний розмір, який дає право на застосування пільги. Детальніше — у попередньому запитанні.

Теги ПСП діти
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі