Теми статей
Обрати теми

Коли зарплата «стрибає»

Калашникова Лілія, Соломіна Марія, експерти з питань оплати праці
Місячний розмір нарахованої заробітної плати працівника варіюється від 1800,00 до 3700,00 грн. (відрядна форма оплати праці). Чи потрібно щоразу подавати заяву про застосування ПСП (мінімальний розмір) у разі отримання права на неї?

Ні, не потрібно. Пояснимо чому.

Платник податку подає роботодавцю заяву про вибір місця застосування ПСП ( п. 2 Порядку № 1227). ПКУ не передбачене періодичне оновлення такої заяви працівником. Тільки особи, які протягом року набувають права на ПСП за іншою підставою, подають роботодавцю заяву та відповідні документи, що підтверджують таке право.

Таким чином, перевищення заробітною платою працівника граничного розміру доходу, що дає право на застосування ПСП, в одному місяці не позбавляє права на застосування ПСП до заробітної плати в наступному місяці.

Отже, якщо зарплата за місяць у працівника не перевищує граничний розмір доходу, що дає право на ПСП (у 2016 році — 1930 грн.), то вона до бази оподаткування повинна потрапити зменшеною на суму ПСП (689 грн.).

У зворотній ситуації права на ПСП працівник мати не буде.

Теги ПСП
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі