Теми статей
Обрати теми

Декретні та ПСП

Калашникова Лілія, Соломіна Марія, експерти з питань оплати праці
Працівниці в лютому 2016 року за відпрацьовані нею 5 робочих днів нараховано заробітну плату в розмірі 400,00 грн. Крім того, цього місяця їй нараховано до виплати допомогу по вагітності та пологах у сумі 5800,00 грн. Чи застосовується ПСП до заробітної плати такої працівниці?

Так, застосовується. Підпунктом 165.1.1 ПКУ сума допомоги по вагітності та пологах віднесена до доходів, що не включаються до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку, і не є заробітною платою для цілей ПКУ.

Нарахована сума зарплати за лютий (400 грн.) не перевищує граничного розміру доходу, що дає право на ПСП. Тому при визначенні бази оподаткування лютнева зарплата може бути зменшена на суму ПСП (за наявності відповідної заяви та підтвердних документів (за необхідності)).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі