Теми статей
Обрати теми

Обчислення лікарняних за період мобілізації

Фахівці Мінсоцполітики у листі від 15.12.2015 р. № 696/18/99-15 нагадали, що на середній заробіток мобілізованих працівників у разі отримання його компенсації з держбюджету ЄСВ не нараховувався.

Відповідно, період отримання таких виплат до страхового стажу не зараховується.

Якщо при обчисленні лікарняного страховий стаж працівника за останні 12 календарних місяців становить менше 6 місяців, суму виплат у зв’язку в тимчасовою непрацездатністю слід обчислювати виходячи з нарахованої зарплати, з якої сплачувався ЄСВ, але в розрахунку на місяць не вище розміру мінзарплати, встановленої законом на день настання страхового випадку.

При визначенні розрахункового періоду для обчислення суми лікарняних Мінсоцполітики пропонує перiод вiйськової служби за призовом пiд час мобiлiзацiї, коли за застраховану особу вiдповiдно до законодавства не сплачено ЄСВ, виключати з розрахункового перiоду.

Якщо в усіх місяцях розрахункового періоду не нараховано ЄСВ, то середню заробітну плату можна визначати виходячи з тарифної ставки (посадового окладу) або її частини, встановленої на день настання страхового випадку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі