Теми статей
Обрати теми

Акцизний податок: нюанси

ДФСУ в листі від 09.06.2016 р. № 12869/6/99-99-15-03-03-15 роз’яснила деякі питання щодо необхідності оподаткування акцизним податком окремих операції з пальним.

Зокрема, на думку податківців, операції із заправки підприємством власних транспортних засобів та транспорту сторонніх організацій, які на підставі укладених договорів послуг (підряду) власними транспортними засобами надають (виконують) підприємству сільськогосподарські роботи, а також безоплатна передача (відпуск) пального шкільним закладам, соціальним службам, місцевим органам державної влади або органам місцевого самоврядування є об’єктом оподаткування з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

А от у листі ДФСУ від 15.06.2016 р. № 13380/6/99-99-15-03-03-15 зазначається, що у разі заправки підприємством виключно власних транспортних засобів із власних ємностей (у тому числі через власні внутрішні АЗС, ПЗП і т. д.) пальним, розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі за яке не здійснюються, а також за умови, що операцій із заправки транспорту сторонніх організацій не відбувається, то такі операції не є об’єктом оподаткування акцизним податком з роздрібного продажу підакцизних товарів. Отже, у такому випадку підприємство не вважається платником акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

От такі собі дві індивідуальні податкові консультації! Цікаво, якій з них можна вірити? ☺

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі