Теми статей
Обрати теми

Про режим праці в умовах підвищеної температури повітря

Управління Держпраці у Хмельницкій області на своєму сайті (km.dsp.gov.ua) нагадало, як організувати раціональний режим праці при роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря 35 ⁰С і вище.

Так, в умовах підвищеної температури повітря тривалість періодів безперервної роботи має складати 15 — 20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10 — 12 хвилин в охолоджуваних приміщеннях. При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання, не повинна перевищувати 4 — 5 годин і 1,5 — 2 години — для осіб без спеціального одягу.

Робота при температурі зовнішнього повітря більше 37 оС за показниками мікроклімату відноситься до небезпечних (екстремальних). За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі. Слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодше 25 і не старше 40 років.

Про інші законодавчі обмеження щодо роботи в умовах підвищеної температури повітря, а також про відображення у бухгалтерському та податковому обліку витрат на проведення заходів з охорони праці у таких умовах читайте в одному з наступних номерів нашого видання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі