Теми статей
Обрати теми

Податківці остаточно розпрощалися зі «станом 9»

ДФСУ наказом від 14.03.2016 р. № 217 нарешті скасувала Положення про організацію взаємодії підрозділів податкової міліції з іншими структурними підрозділами органів державної податкової служби для встановлення місцезнаходження платника податків, затверджене наказом ДПАУ від 17.05.2010 р. № 336. Скасування цього документа пов’язано з втратою його актуальності.

Нагадаємо (докладніше про це читайте у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 1 — 2, с. 27), що з 1 січня 2016 року у зв’язку з набуттям чинності новою редакцією «держреєстраційного» Закону України від 15.05.2003 р. № 755-IV юридичним особам не потрібно ані подавати держреєстратору фінзвітність, ані щорічно підтверджувати свої відомості у Єдиному державному реєстрі.

Таким чином, у новій редакції Закону не залишилося й сліду від горезвісних положень ч. 12 і 14 ст. 19 старої редакції Закону, що дозволяли фіскалам хімічити з присвоєнням платникам ПДВ так званого «стану 9» на підставі сфальшованої «відсутності юрособи за місцезнаходженням»!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі