Теми статей
Обрати теми

Зміни в КЗпП щодо випробування при прийнятті на роботу

Парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю щодо випробування при прийнятті на роботу» (базовий законопроект від 26.12.2014 р. № 1639), яким уточнено відносини між роботодавцем та працівником під час випробування при прийнятті на роботу.

Як повідомляє сайт ВРУ, зміни до КЗпП унесено в частині:

— розширення переліку осіб, для яких не встановлюється випробування при прийнятті на роботу (серед них — обрані на посади, переможці конкурсного відбору, особи, які пройшли стажування під час прийняття на роботу з відривом від основної роботи тощо);

— невключення до строку випробування днів, коли працівник фактично не працював, незалежно від причин;

— обов’язкового письмового попередження працівника про те, що трудовий договір з ним буде розірвано у зв’язку з тим, що він не витримав випробування, без виплати вихідної допомоги;

— віднесення до підстав звільнення з ініціативи роботодавця звільнення працівника у зв’язку з незадовільним результатом випробування.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі