Теми статей
Обрати теми

Праця за сумісництвом: як рахувати «декретні»

Мінсоцполітики у листі від 13.10.2016 р. № 334/18/99-16, зокрема, зазначило, що якщо застрахована особа також працює за сумісництвом, допомога по вагітності та пологах надається за місцем роботи за сумісництвом на підставі копії листка непрацездатності, при цьому доплата до суми допомоги по вагітності та пологах до розміру мінімальної заробітної плати не здійснюється, оскільки норма ч. 2 ст. 26 Закону № 1105* реалізована за основним місцем роботи.

* Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105.

Обмеження суми допомоги по вагітності та пологах двократним розміром мінзарплати, визначене п. 2 ч. 4 ст. 19 Закону № 1105 та абз. 3 п. 29 Порядку № 1266** для осіб, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають страховий стаж менше 6 місяців, на думку авторів листа, має застосовуватись окремо за кожним місцем роботи. Вони пояснюють це тим, що п. 30 Порядку передбачено обчислення сумарної зар­плати, з якої розраховуються виплати, за основним місцем роботи та за місцем (місцями) роботи за сумісництвом лише у випадку застосування обмеження розміром максимальної величини бази нарахування ЄСВ.

** Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266.

Теги декретні
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі