Теми статей
Обрати теми

Нова Декларація акцизного податку

Мінфін наказом № 841 від 26.09.2016 р. затвердив нову форму Декларації акцизного податку і Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку. Зміни в цих документах вельми істотні. В основному вони пов’язані із запровадженням цього року «лівопального» акцизу (далі — ЛП-акциз), а також із змінами у справлянні «роздрібного» акцизу.

У складі декларації з’явився новий (доволі громіздкий) додаток Д11, призначений для розрахунку суми ЛП-акцизу. Його платникам не зашкодить прямо зараз ознайомитися зі змістом цього додатка, оскільки в ньому вперше викладено алгоритм обчислення ЛП-акцизу. Звичайно, зазнав істотних змін розділ В Декларації. Відкориговано ще деякі розділи, значно скоротився розділ для «роздрібного» акцизу (він тепер став Д), у зв’язку з чим змінився й додаток 6. Детальніше про це читайте в одному з найближчих номерів «Податки та бухгалтерський облік».

Наказ набуває чинності з дати опублікування, яка планується в бюлетені «Офіційний вісник України» від 22.11.2016 р. Тобто, ймовірно, акцизна декларація за новою формою має подаватися починаючи зі звітності за грудень. Ну а там, хто його знає, що фіскалам на думку спаде...

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі