№93

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2016/№ 93 Інші номери журналу ›
  • Авансовий внесок за рахунок переплати? Так, причому «автоматом»! За матеріалами категорії 102.24 Бази знань*
  • Виправити «мінус» на відшкодування не можна? За матеріалами категорії 101.16 Бази знань*
  • Оренда і спецводорента: фіскали змінюють позицію Лист ДФСУ від 10.10.2016 р. № 32993/7/99-99-12-03-04-17
  • Податкова реформа № __: низький старт Помітили? Як осінь, так і черговий проект чергових змін до ПКУ в межах чергової податкової реформи знову тривожить платників податків. Зовсім нещодавно ви знайомилися з ним на стадії пропозицій від Мінфіну (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 75, с. 13). І ось через якихось півтора-два місяці він дошкандибав до парламенту. Тепер уже у статусі офіційного законопроекту (від 07.11.2016 р. № 5368), унесеного Кабміном. Давайте подивимося, які метаморфози сталися з ним за цей час. Бо зовсім не виключено, що вже скоро нам доведеться жити за ним.
  • Оплата бюджетними коштами і ПДВ Предмет нашої сьогоднішньої розмови — ситуація, коли оплата за товари/послуги надходить бюджетними грошима. У такому разі з’являються свої ПДВ-родзинки. Про них зараз і поговоримо.
  • Експортуємо зразки безоплатно (тобто даром ☺) Кожне підприємство, що прагне розширити ринок збуту своєї продукції за межі України, рано чи пізно стикається з необхідністю експорту її зразків. Причому платити за таку «ознайомлювальну» партію закордонний партнер часто не згоден. Тобто експортуються вони безоплатно, з рекламною метою. Як відобразити такий рекламний безоплатний експорт в обліку? Які митні та податкові нюанси потрібно знати експортеру? Про це ми зараз і поговоримо.
  • Грант у єдиноподатника групи 2 Недержавний благодійний фонд виплатив єдиноподатнику групи 2 грант на створення робочих місць для переселенців. Грант одержано, але виникло безліч запитань. Чи має підприємець право отримувати подібні гранти і чи не загрожує це його перебуванню на спрощеній системі? Чи включається сума гранту до складу доходу єдиноподатника і якщо так, то за якою ставкою оподатковувати такий дохід? Давайте розбиратися разом.
  • Держреєстрація нерухомості та бізнесу: «у фокусі» зміни Наші законодавці останнім часом особливо активні. Цього разу «осучаснили» закони про державну реєстрацію. Причому як майна, так і суб’єктів господарювання (юросіб і фізосіб-підприємців). Пані та панове, зустрічайте чергові зміни! Їх безпосередній «винуватець» — Закон № 1666*. Чи змінять кардинально ці новації життя бізнесу і нас із вами як громадян? Безумовно, так. Розглянемо в цій статті найцікавіші з них детальніше.
  • «Комп’ютерна» чи «ненормована»? Відпустку працівник обирає собі сам У колективному договорі підприємства зафіксовано, що за посадою «оператор комп’ютерного набору» надається щорічна додаткова відпустка за роботу з комп’ютером тривалістю 4 календарні дні і щорічна додаткова відпустка за ненормований робочий день тривалістю 7 календарних днів. Чи може працівник, який обіймає цю посаду, скористатися двома зазначеними відпустками?
  • Звіт з ЄСВ: якщо забули або промахнулися У Звіті з ЄСВ за вересень 2016 року підприємство в таблиці 5 не зазначило відомості про дату початку трудових відносин з працівником, а в таблиці 6 відобразило зарплату, нараховану цьому працівнику, з кодом категорії застрахованої особи «26» у графі 9. Як виправити такі помилки?
  • Їдальня підприємства і «зведено-підсумкова» ПН Бухгалтер виписує «зведено-підсумкову» податкову накладну (ПН) за місяць при продажу товарів/послуг співробітникам в їдальні підприємства. Чи так можна і що буде, якщо не можна? (м. Кременчук)
  • Сплатили за директора штраф? А тепер сплатіть податок Адмінштраф, накладений на директора контролюючими органами, вирішили сплатити за рахунок коштів підприємства. Чи обкладатиметься така виплата ПДФО? (м. Могилів-Подільський)
  • Оновлений Звіт з ЄСВ — начебто з грудня... ДФСУ у листі від 08.11.2016 р. № 35758/7/99-99-13- 02-01-17 інформує платників, що оновлену ЄСВ-звітність (із змінами, внесеними наказом Мінфіну від 07.09.2016 р. № 813) вони мають подавати починаючи з 1 грудня 2016 року.
  • Нова Декларація акцизного податку Мінфін наказом № 841 від 26.09.2016 р. затвердив нову форму Декларації акцизного податку і Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку. Зміни в цих документах вельми істотні. В основному вони пов’язані із запровадженням цього року «лівопального» акцизу (далі — ЛП-акциз), а також із змінами у справлянні «роздрібного» акцизу.
  • Алко-звіти зупинено, але не скасовано Головне фіскальне відомство висловило своє ставлення до рішення Державної регуляторної служби від 04.07.2016 р. № 8 (див. «Податки та бухгалтерський облік» 2016, № 92, с. 3), яким з 05.09.2016 р. була зупинена дія форм звітів № 1-РА та № 1-РТ та порядків їх заповнення.
  • Зміни до «держреєстраційних» порядків Уряд постановою від 09.11.2016 р. № 806 привів низку своїх нормативно-правових актів з питань державної реєстрації у відповідність до Закону України від 06.10.2016 р. № 1666-VIII (докладніше про нього читайте на с. 23).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі