Теми статей
Обрати теми

«Кожну відповідь треба давати, неначе вона — найважливіша»

Олександр Голенко, шеф-редактор: Вибір першого «об’єкта» для нової рубрики — з якою ми сьогодні стартуємо і яка анонсована на обороті обкладинки цього номера — звичайно ж, не випадковий. Тетяна Войтенко особисто для мене — це взірець бухгалтера. Еталон! Не «буккіпер», а саме «аккаунтер». Як класний настроювач рояля, натискаючи на клавішу госпоперації, вона не просто чує конкретні ноти рахунків, а і бачить усю партитуру статей балансу, рядків фінзвітності і податкових декларацій. Ми приятелюємо мало не років двадцять… чим я і скористався. ☺
img 1

Тетяно Іванівно, і як Ви втрапили у цю, вибачте, халепу?… Як усі: «мама була бухгалтером, я любила математику»… і пішло-поїхало?

Мама дійсно працювала у бухгалтерії, але у мене і думки не було про це. Я збиралася на хімічний факультет. Але суворий тато сказав: будеш економістом або бухгалтером! А сперечатися з татом — це ж неможливо. Ось я, як слухняна дочка, і вступила до Харківського інжеку…

Спасибі татусеві! Отже, слухатися татка корисно?

В моєму випадку — так. А взагалі, якщо чоловік розумний, сильний і рішучий, а ще надійний і теплий, чому б його не слухатися? ☺

Заспіваймо дуетом? — Коли це усе почина-а-лось…

У 1980 році мене вихопив Харківський завод підйомно-транспортного устаткування — тоді ще «імені Леніна». Величезне підприємство, 60 га території, 3,5 тис. працівників. Вела облік матеріалів у бухгалтерії з 60 чоловік. «Матеріали» — це вагони металу, кілометри тросів, гори деревини… А облік — усе вручну, в книгах. І ось, коли я вийшла з декретної відпустки…

Ви і це встигли?..

Так, у мене дорослий син. І онуки вже є! Так от, з декрету я відразу потрапила до кадрового резерву — стажист головного бухгалтера. Декілька років пішло на перепідготовку і практику на найбільших підприємствах галузі, і ось у 28 років я стала головбухом. Наймолодшим по галузі!

Якось у Вас усе легко і просто виходить: і робота, і особисте життя… Це тому, що Ви ніколи не скаржитеся? Якщо не повінь із землетрусом, то хоч би ремонт як пережити?

img 2

Усім мають займатися профі. Ну, а організація і контроль, звичайно ж, за мною. Облік і розрахунки теж… Я взагалі можу спланувати і проконтролювати усе, що завгодно… ☺ І ресурси знайду, і виконавців підберу. А тому і скаржитися ніколи…

Чомусь усі свято упевнені, що Ви працювали в «Факторі» завжди… Може, цьому «виною» — десятки книг, сотні статей і тисячі вдячних слухачів?

img 3

Я дійсно багато років працюю у Видавничому будинку «Фактор»! Але вийшло це, так би мовити, в два прийоми… Вперше я прийшла в 1999 році — якраз на хвилі революції у бухобліку: ухвалення закону і затвердження більшості П(С)БУ. Ось вже коли довелося поламати — як голову, так і бухгалтерський світогляд, що склався! Але в колі сильних аналітиків, тобто «гуртом», виявилося «і батька легше бити»… Загалом, головне правило: вік живи — вік учись!

І навчай інших! Тобто семінарська діяльність — не «зигзаг удачі»?

img 4

Звичайно! Я з «Фактором» познайомилася на семінарах і багато для себе відкрила… Та й тепер — це абсолютно особливе почуття відповідальності, коли на семінарі бухгалтер довіряє тобі своє запитання і від правильної відповіді залежить як фінансовий стан його підприємства, так часом і його особиста доля… Скажу так: кожну відповідь треба давати, неначе вона — найважливіша.

Ви говорили про сина і онуків, але ж це — говорю як шофер шоферові — не повна «комплектація»… Чи не поділитеся досвідом, як відповідальній розумній жінці виховувати відповідальних розумних чоловіків?

img 5

Ну, з «комплектацією» усе на відмінно! Надійний і улюблений чоловік завжди поруч. Сином горджуся. А онука назвали на честь прадіда. Розумник ще той: ходить в другий клас, займається танцями, музикою і ще в Малому Каразинському університеті математикою і фізикою… Ми з ним завжди разом, і мені це подобається. А ще є онука Златочка.

І як Вам вдається зберігати душевну рівновагу, бути стильною, доглянутою жінкою і при цьому утримуватися на гребені хвилі професіоналізму?

img 6

Робота привчила особливо уважно ставитися до нового. А для цього треба і самою бути завжди… новою!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі