№11

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2017/№ 11 Інші номери журналу ›
  • «50 тищ» — багато чи не дуже? (нові готівкові обмеження) Ну що, ви зраділи новим обмеженням у готівкових розрахунках — у розмірі 50 тис. грн. на день замість колишніх 150 тис. грн.?* Запитання риторичне — можете не відповідати. ☺ Краще давайте глибше вникнемо в деталі останніх «готівкових» метаморфоз.
  • Плата за землю: відзвітуйте, інакше буде пізно Якщо ви були нашим передплатником торік, мали чудову нагоду досконально вивчити діючі у той час правила стягування плати за землю*. Так що напевно запросто відзвітували тоді по землі за увесь минулий рік і більше про неї не згадували. Але от халепа! Рік промайнув як одна мить — і знову доводиться робити те саме. Зате тепер ви знаєте, що до чого, чи не так? Тим більше що відтоді в оподаткуванні землі сталося не дуже багато змін. Тож сьогодні тезово пройдемося основними віхами, на яких стоїть плата за землю, плюс додамо те нове, що з’явилося після останньої податкової реформи. І можна знову малювати ☺ «земельну» звітність.
  • «Перехідні» податкові накладні: з минулого року в теперішній 2017-й приніс ПДВ-платникам ціле море нововведень: і нові строки реєстрації податкових накладних (ПН), і нові ПН-штрафи, і кодування усіх (!) товарів та послуг*. Тому недивно, що від читачів у редакцію надходить безліч запитань з цього приводу. Особливо цікавить, як ці зміни стосуються «перехідних» ПН — «родом» з 2016 року, якщо їх реєструємо вже в 2017 році. До речі, схожі запитання виникають і з «перехідними» розрахунками коригування (РК). Розглянемо ці перехідні ситуації детальніше.
  • Коди УКТ ЗЕД, яких немає, або Як закодувати в ПН «специфічні» товари У продовження гарячої теми кодування товарів/послуг у податкових накладних сьогодні розглянемо питання з кодуванням деяких «специфічних» товарів. Специфіка у тому, що їх постачання за нормами ПКУ відповідає поняттю «постачання товару», але ось в УКТ ЗЕД кодів для них НЕМАЄ! Як бути? Давайте розбиратися.
  • ДФСУ і « всі, всі, всі», або Про мораторій на перевірки і не тільки Початок 2017 року ознаменувався багатьма змінами, які безпосередньо стосуються бізнесу. Деякі з них вже набули чинності, якісь ще чекають свого часу. Гострим залишається питання, хто з численної зграї контролерів зараз має право приходити на перевірку . Тим паче, що із закінченням 2016 року припинився черговий мораторій. Так кого ж із перевіряючих сприймати в 2017 році як неминуче зло, а кого можна відправляти геть? Чи змінилося щось в порядку проведення перевірок*? Розкладемо усе по поличках.
  • «Кожну відповідь треба давати, неначе вона — найважливіша» Олександр Голенко, шеф-редактор: Вибір першого «об’єкта» для нової рубрики — з якою ми сьогодні стартуємо і яка анонсована на обороті обкладинки цього номера — звичайно ж, не випадковий. Тетяна Войтенко особисто для мене — це взірець бухгалтера. Еталон! Не «буккіпер», а саме «аккаунтер». Як класний настроювач рояля, натискаючи на клавішу госпоперації, вона не просто чує конкретні ноти рахунків, а і бачить усю партитуру статей балансу, рядків фінзвітності і податкових декларацій. Ми приятелюємо мало не років двадцять… чим я і скористався. ☺
  • Декілька відряджених і одна КПК: хто повинен відзвітувати? Під час відрядження директор оплатив за проживання в готелі за себе і своїх колег, що перебувають спільно з ним у відрядженні, використовуючи корпоративну платіжну картку (КПК), держателем якої він є. Підкажіть, хто повинен відзвітувати про ці витрати — директор чи кожен співробітник окремо? (м. Київ)
  • Бухгалтерський тест за січень Для бухгалтера головне — впевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай- фактор» — немає проблем. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми січневих номерів?
  • Бюджетне відшкодування ПДВ за новим порядком Кабмін постановою від 25.01.2017 р. № 26 затвердив Порядок ведення Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування (БВ) ПДВ.
  • Змінено Положення про митні декларації Уряд постановою від 11.01.2017 р. № 27 вніс зміни до Положення про митні декларації (МД), затвердженого постановою Кабміну від 21.05.2012 р. № 450.
  • Коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства за IV квартал З огляду на те, що у IV кварталі 2016 року діяло дві облікових ставки НБУ: 15 % — 27 днів (01.10.2016 р. — 27.10.2016 р.); 14 % — 65 днів (28.10.2016 р. — 31.12.2016 р.) середньозважена облікова ставка за 4-й квартал 2016 року дорівнює 14,29 % (15 % х 27 днів + 14 % х 65 дн.) / 92 дн.). Про це повідомляє ГУ ДФС у Дніпропетровській обл. (dp.sfs.gov.ua).
  • Оновлена «рентна» декларація: «з коли» подавати?
  • Змінено форму № 3-ПН Мінсоцполітики наказом від 05.12.2016 р. № 1476 виклало в новій редакції форму № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядок її подання.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі