Теми статей
Обрати теми

«Санітарно-гігієнічне» використання води — все одно подайте заяву!

Податківці у листі від 30.01.2017 р. № 2069/7/99-99-12-03-04-17 зауважують: якщо платник рентної плати за спецводовикористання у звітному (податковому) році планує здійснювати використання води виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, він має подати про це заяву (у довільній формі).

Заява подається не пізніше граничного строку подання податкової звітності з рентної плати за І квартал звітного (податкового) року у відповідний контролюючий орган (цього року — не пізніше 10 травня). Лише тоді, на думку податківців, звітність зі «спецводоренти» протягом податкового (звітного) року можна не подавати.

Зі свого боку зауважимо, що така вимога є вигадкою фіскалів, оскільки нічого подібного щодо подання звітності із рентної плати ПКУ не передбачає. Натомість згідно із п. 49.2 ПКУ, якщо у звітному періоді у платника податків не виникають об’єкти оподаткування, або немає показників, які підлягають декларуванню, він має право не подавати податкові декларації без жодних додаткових умов.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі