Теми статей
Обрати теми

Неоплачуваний лікарняний + довідка

Працівниця йде в декретну відпустку з 20 лютого 2017 року. Чи потрібно із загальної кількості календарних днів у розрахунковому періоді виключати дні:
— не відпрацьовані на підставі довідки про догляд за хворою дитиною, що видана лікувальною установою;
— тимчасової непрацездатності, що не були оплачені через порушення режиму?

Пункт 3 Порядку № 1266 вимагає виключати із загальної кількості календарних днів у розрахунковому періоді дні тимчасової непрацездатності, як невідпрацьовані з поважних причин.

Документами, які засвідчують тимчасову непрацездатність працівників, є:

— листок непрацездатності ( п. 1.1 Інструкції № 455);

довідка, видана лікувальною установою, у випадках, прямо перелічених у п. 1.2 Інструкції № 455. До таких випадків належить у тому числі й необхідність догляду за хворою дитиною віком до 14 років (див. пп. 1.2 і 3.4 Інструкції № 455).

Майте на увазі! На відміну від лікарняного листа, довідка про догляд за хворою дитиною за формою № 138/0 оплаті не підлягає. Проте вона є підставою для звільнення працівника від виконання своїх посадових обов’язків (див. лист Мінсоцполітики від 15.11.2013 р. № 656/18/99-13).

Підіб’ємо підсумок. Усі календарні дні тимчасової непрацездатності, у тому числі й неоплачені, що припадають на розрахунковий період, слід виключати із загальної кількості календарних днів, що беруть участь у розрахунку лікарняних.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі