Теми статей
Обрати теми

Премія «новачку»

Працівницю було прийнято на роботу 18 січня 2017 року. З 7 по 11 лютого вона хворіла. Як розрахувати їй лікарняні? Чи братиме участь у їх розрахунку сума щомісячної премії за лютий, яку нарахують працівниці в кінці цього місяця?

Починаємо «танцювати» від розрахункового періоду. У ситуації, описаній у запитанні, у працівниці немає жодного повністю відпрацьованого календарного місяця з 1-го до 1-го числа. Тому розрахунковим періодом буде фактично відпрацьований час (календарні дні) перед настанням страхового випадку — з 18.01.2016 р. по 06.02.2016 р.

Рухаємося далі — визначаємо розмір середньоденної зарплати. Для цього суму зарплати, нараховану працівниці за фактично відпрацьований час перед настанням тимчасової непрацездатності, ділимо на кількість календарних днів у розрахунковому періоді ( пп. 3 і 32 Порядку 1266).

Важливо! При розрахунку середньоденної зар­плати для працівника, який до початку хвороби перебував у трудових відносинах менше ніж календарний місяць, слід ураховувати всі складові заробітної плати, що нараховані за фактично відпрацьовані дні в розрахунковому періоді. Це означає, що в розрахунку братиме участь як оплата праці за виконану роботу, розрахована виходячи з окладу (тарифної ставки), так і сума щомісячної премії, що нараховується пропорційно відпрацьованому часу в кінці місяця.

Причому до розрахунку потрапить не вся сума премії, нарахована за відпрацьований час, а тільки та її частина, що припадає на відпрацьовані дні розрахункового періоду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі