Теми статей
Обрати теми

Розрахунки через РРО/РК: 50-тисячне обмеження діє?

Податківці у Базі знань (категорія 109.13) роз’яснюють: обмеження щодо граничної суми готівкових розрахунків, встановлене у розмірі 50 тис. грн., поширюється на розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги), проведені через РРО/РК.

Разом з тим фізособа-покупець має право оплатити товар/послугу вартістю понад 50 тис. грн. за допомогою електронного платіжного засобу (платіжної картки) (див. роз’яснення НБУ у «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 5, с. 42). При цьому такий платіж буде проведений через РРО, якщо продавець зобов’язаний його використовувати. Однак з точки зору касової дисципліни такі платежі є безготівковими. Тобто порушення 50-тисячного готівкового обмеження у цьому разі не буде.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі