№07

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2017/№ 07 Інші номери журналу ›
  • Дивідендні аванси у прибутковій декларації Лист ДФСУ від 07.12.2016 р. № 26467/6/99-95-42-01-15
  • «Трудова» доплата до мінзарплати: крок за кроком Перше ваше знайомство з «трудовою» доплатою до мінзарплати вже відбулося*. Та наближається час, коли потрібно нараховувати зарплату за січень 2017 року за новими правилами. А отже, пора все «трудомінзарплатне» розкласти по поличках. Не заплутатися у нововведеннях вам допоможе ця стаття.
  • Коли сплачувати ЄСВ з МЗП: вивчаємо, згадуємо Поспішаємо заспокоїти: зміни, що набрали чинності з 1 січня 2017 року, оминули вимогу щодо сплати ЄСВ з мінзарплати. Нових норм вивчати не потрібно. Але все-таки пропонуємо вам відсвіжити в пам’яті (а хто з цією вимогою раніше не стикався — розглянути), в яких випадках роботодавці зобов’язані сплачувати ЄСВ з фактичної бази справляння внеску, але не нижче мінімальної заробітної плати.
  • «Трудова» доплата до МЗП і сплата ЄСВ з МЗП: відчуйте різницю! «Трудова» доплата до рівня мінзарплати, порядок проведення якої встановлено трудовим законодавством, та сплата ЄСВ з мінзарплати згідно із Законом про ЄСВ, це, як-то кажуть в Одесі, дві великі різниці. Як вони працюють разом? Розбираємося!
  • «Єдиноподаткова» декларація: про все для всіх Незабаром платникам єдиного податку доведеться звітувати про свою діяльність у 2016 році. Тож саме настав час згадати про те, як це робити!
  • «Єдиноподаткова» звітність. Юрособи У попередній статті ми розглянули загальні правила складання і подання «єдиноподаткових» декларацій. Ну а тепер перейдемо безпосередньо до заповнення цієї декларації підприємствами — платниками єдиного податку у добре знайомому нашим читачам форматі «від рядка до рядка».
  • Коригуємо фінзвітність на інфляцію: загальні питання Ні для кого не секрет, що останніми роками рівень інфляції в Україні різко зріс. Здавалося б, яке це має відношення до бухобліку? На жаль, якнайпряміше. Річ у тім, що в деяких випадках вам доведеться коригувати показники річної фінансової звітності на інфляційну складову. І, можливо, уперше — вже цього року. Тому давайте розберемося, коли таке коригування обов’язкове і хто з вас ті «щасливці», яким навряд чи вдасться ухилитися від такого коригування.
  • Податкова накладна: код УКТ ЗЕД і код послуг 2017-й додав ПДВ-платникам свого клопоту — поголовне кодування товарів і послуг у податкових накладних (ПН). Запитань тут — хоч греблю гати, в редакцію вони надходять щодня. Велике спасибі усім форумчанам, які взяли участь в обговоренні. Ну що ж, давайте розбиратися.
  • Індексація зарплати: дюжина правил Ось уже понад рік при індексації зарплати використовуємо новий механізм її проведення. Коли виникає право на індексацію? У яких межах індексувати зарплату? Які доходи працівників підлягають індексації? Про ці та інших правила зарплатної індексації — в сьогоднішній статті.
  • Компенсація за несвоєчасну виплату зарплати Затримка виплати зарплати — це істотний удар по гаманцю будь-якого працівника. Але жодна з причин, що викликали цю затримку, не скасовує обов’язок роботодавця нарахувати та виплатити «постраждалим» працівникам компенсацію втрати частини зарплати, пов’язану з інфляцією. Яким є порядок її нарахування? Читайте у цій статті.
  • Уникаємо індексації: шляхи вирішення Уникнути нарахування індексації, при цьому не порушуючи основних правил, встановлених законодавством, можна лише збільшенням посадового окладу. На яку суму й коли?
  • Оплата за семінар з інвалютної КПК: що порушили? Директор, перебуваючи у відрядженні за кордоном, розрахувався корпоративною платіжною карткою (КПК) за участь у семінарі та проїзд платними дорогами. Чи порушено вимоги валютного законодавства? Чи варто визнавати такі витрати?
  • Індексація нормативної грошової оцінки земель Державна служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в листі від 12.01.2017 р. № 22-28-0.22-443/2-17 повідомила: не дивлячись на те, що індекс споживчих цін за 2016 рік склав 112,4 %, для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки (НГО) земель такий індекс застосовується із значенням: — для земель несільськогосподарського призначення — 1,06, — для сільськогосподарських угідь (ріллі, багаторічних насаджень, сіножатей, пасовищ та перелогів) — 1,0.
  • Розрахунки через РРО/РК: 50-тисячне обмеження діє? Податківці у Базі знань (категорія 109.13) роз’яснюють: обмеження щодо граничної суми готівкових розрахунків, встановлене у розмірі 50 тис. грн., поширюється на розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги), проведені через РРО/РК.
  • Мінціна на алкоголь включає роздрібний акциз ДФСУ у листі від 30.12.2016 р. № 28746/6/99-99-12-02-02-15 нагадує, що акцизний податок, зокрема з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, — це непрямий податок, який включається до вартості товару.
  • Удосконалення містобудівної діяльності 17 січня ВРУ прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності» (базовий законопроект від 03.06.2016 р. № 4733-1).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі