Теми статей
Обрати теми

Усім установлять лічильники тепла та води

Парламент прийняв Закон України «Про комерційний облік комунальних послуг» (базовий законопроект від 06.07.2016 р. № 4901), яким, зокрема, передбачено обов’язкове обладнання всіх будівель, які приєднані до зовнішніх теплових мереж (крім мереж систем автономного теплопостачання), зовнішніх мереж гарячого водопостачання (крім мереж систем автономного гарячого водопостачання), зовнішніх водопровідних мереж (крім мереж систем автономного водопостачання) будинковими вузлами обліку (лічильниками), відповідно, теплової енергії і води.

Відповідно до закону такі лічильники мають бути встановлені операторами зовнішніх мереж до 1 жовтня 2018 року (для житлових будинків), або до 1 жовтня 2017 року (для нежитлових будівель).

Закон забороняє приєднання до мереж нових будівель, які не обладнані такими лічильниками.

Документ також установлює, що розрахунки за комунальні послуги повинні здійснюватися виключно на підставі даних комерційного обліку, і гарантує доступ до таких даних для споживачів.

У тексті документа зазначено, що Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування. Звісно, якщо його підпише Президент.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі