Теми статей
Обрати теми

Дитина прописана за місцем навчання

Ушакова Лілія, експерт з питань оплати праці
Працівниця є одинокою матір’ю (розлучена і виховує дитину сама). У 2016 році її дитина закінчила школу і вступила до ВНЗ в іншому місті, де прописалася за місцем навчання звересня 2016 року. У грудні 2017 року дитині виповниться 18 років. Чи має працівниця право на додаткову відпустку на дітей за 2016 і 2017 рік?

Розлучена жінка, яка сама виховує дитину, якщо батько не мешкає разом з дитиною і відсутні докази його участі у вихованні дитини при відповідному документальному підтвердженні має право на соціальну додаткову оплачувану відпустку на дітей як одинока мати.

Вік дитини, до досягнення якого його мама-«одиначка» матиме право на таку відпустку за цією підставою, — 18 років.

Для надання додаткової соціальної відпустки на дітей така працівниця повинна подати роботодавцеві: (1) копію свідоцтва про народження дитини; (2) копію свідоцтва про розірвання шлюбу; (3) документи, які підтверджують, що батько дитини не бере участі у їївихованні. Це може бути будь-який офіційно складений, оформлений і засвідчений в установленому порядку документ, у якому з достатньою достовірністю підтверджується відсутність участі батька у вихованні дитини.

Урахуйте, надання тільки копії свідоцтва про розірвання шлюбу не надає достатніх підстав стверджувати, що батько не бере участі у вихованні дитини.

Підтвердні документи зібрані? Тоді можете сміливо надавати вашій працівниці додвідпустку на дитину за 2016 і 2017 років. Місце фактичної прописки дитини (з матір’ю або за місцем навчання) в цьому випадку значення не має. Та і з дотриманням умови за граничним віком дитини тут усе гаразд.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі