Теми статей
Обрати теми

Відпустка для догляду за дитиною до 16 років: відображаємо у ЄСВ-звіті

Боршовська Валентина, заступник директора Департаменту — начальник відділу персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж Пенсійного фонду України
Працівниці нашої організації з 12 червня 2017 року надано відпустку без збереження заробітної плати до досягнення дитиною 16 років (дитина хвора на цукровий діабет І типу). Чи необхідно подавати індивідуальні відомості на цю працівницю до системи персоніфікованого обліку за період такої відпустки?

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки працівнику може бути надано відпустку без збереження заробітної плати, якщо його дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежна), — не більше ніж до досягнення дитиною 16-річного віку.

При цьому у Звіті за формою № Д4 у:

таблиці 5 відомості про початок/закінчення такої відпустки не відображають;

таблиці 6 зазначають відомості про працівницю протягом усього періоду такої відпустки, проставляючи серед іншого у графі 9 — код застрахованої особи, що отримує зарплату, у графі 14 — кількість календарних днів без збереження заробітної плати, у графі 15 — кількість календарних днів перебування у трудових відносинах.

Припустимо, що сума зарплати працівниці за фактично відпрацьовані дні червня 2017 року становила 1900 грн. Приклад заповнення таблиці 6 Звіту за формою № Д4 за червень і липень 2017 року наведемо нижче.

img 1
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі