Теми статей
Обрати теми

Нова форма декларації про майновий стан

Мінфін наказом від 06.06.2017 р. № 556 виклав у но- вій редакції форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення.

Головні зміни, яких зазнала форма декларації:

розд. ІІ «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» доповнили рядком для відображення суми додаткового блага у вигляді прощеного (анульованого) боргу за іпотечним кредитом;

розд. І «Доходи від провадження господарської діяльності» додатку Ф2 до декларації, який призначено для самозайнятих фізосіб, доповнили окремою графою для відображення амортизаційних відрахувань, а також до складу цього додатку включили новий розділ «Інформація щодо нарахованої амортизації».

Розділ ІІІ «Податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб/військового збору» додатка Ф2 доповнили окремими рядками для занесення сум ПДФО та військового збору, самостійно нарахованих платником податку протягом звітного (податкового) року за результатами останнього базового (звітного) періоду, у т. ч. у разі припинення підприємницької діяльності ФОП протягом звітного (податкового) року.

Більшість уточнень і доповнень обумовлена змінами до ПКУ, що були внесені Законом України від 21.12.2016 р. № 1797-VIII та запрацювали 01.01.2017 р.

Наказ набере чинності з 31.12.2017 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі