Теми статей
Обрати теми

Орендар відшкодовує комунальні послуги: заповнюємо ПН

Податківці у Базі знань (категорія 101.17) зазначають, що відшкодування витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, сплату земельного податку, податку на нерухоме майно тощо за своєю суттю є відшкодуванням (компенсацією) окремих елементів витрат, з яких складається вартість послуги з оренди майна. Тобто відшкодування (компенсація) таких витрат є оплатою частини вартості послуги з оренди майна.

Отже, при складанні податкової накладної (ПН) за операціями з відшкодування орендарем орендодавцю вартості послуг, пов’язаних з утриманням та обслуговуванням орендованого майна (у тому числі комунальних послуг та енергоносіїв, земельного податку, податку на нерухоме майно тощо) у графі 2 ПН зазначається «Послуги з оренди», у графі 3.3 — код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, у графі 4 — «послуга».

Зверніть увагу: відшкодування вартості комунальних послуг матиме такий самий код за ДКПП, як і власне послуга оренди — 68.20, оскільки відшкодування вартості комунальних послуг є складовою послуги оренди (лист ДФСУ від 20.07.2017 р. № 1273/ІПК/11-28-12-01-16).

Про решту нюансів заповнення такої ПН читайте в одному з найближчих номерів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі