№61

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2017/№ 61 Інші номери журналу ›
  • Кібератака. Амністія від штрафів. Податківці зглянулися на платників Лист ДФСУ від 20.07.2017 р. № 19075/7/99-99-12-02-01-17
  • «Розблокувальна» Таблиця: як заповнити правильно Багато ПДВ-платників, яким призупинили реєстрацію податкових накладних (ПН)/розрахунків коригування (РК), при спробі їх розблокування зіткнулися із складнощами в заповненні Таблиці даних платника податку (Таблиця). Як виявилося, необхідно дотримуватися певних правил. Яких саме? Розповідаємо.
  • Замінники податкової накладної Податкова накладна усьому голова? А ось і не завжди! Без отримання податкової накладної пустити суму ПДВ до складу податкового кредиту можуть документи — замінники ПН. Звичайно, такі документи мають і свої особливості. І сьогодні ми обговоримо порядки формування ПК по таких замінниках. Розпочнемо!
  • Неоподатковуване/негосподарське використання: що з ПК? Узагалі-то, ситуація, коли придбані товари, роботи, послуги використовуються в неоподатковуваній або негосподарській діяльності, призводить до нарахування податкових зобов’язань (ПЗ). Проте всі прекрасно розуміють, що ці ПЗ нерозривно пов’язані зі збільшеним при придбанні ПК, а отже без розгляду цього питання не обійтися.
  • Електронний кабінет платника: альтернатива в екстрених ситуаціях? Раптові кібератаки наприкінці червня змусили платників податків шукати швидші і безпечніші шляхи взаємодії з ДФСУ. Адже, незважаючи на важкі часи, граничні строки подання звітності ніхто не скасовував. У зв’язку з цим стає зрозумілим зростання інтересу читачів до Електронного кабінету платника, який на сьогодні є одним з найбезпечніших електронних сервісів, та до того ж і безкоштовним. Звичайно, він ще не настільки досконалий (ДФСУ його постійно допрацьовує), проте не варто скидати його з рахунку. Яких же можливостей він надає? Наскільки зручно ним користуватися? Чи можна рекомендувати його для постійної роботи? Відповімо на ці та інші ваші запитання.
  • Позовна давність в умовах АТО Антитерористична операція, яка здавалася чимось тимчасовим, затягнулася вже на 3 роки. Усвідомлювати це сумно і боляче, проте життя не стоїть на місці. Час йде, зобов’язання не виконуються, а борги не виплачуються. У зв’язку з цим виникає безліч запитань. Відповіді на багато з них ви вже знаете*. Але деякі ще залишилося. Наприклад, що відбувається зі строками позовної давності в умовах АТО? Ця проблема й стане предметом нашої сьогоднішньої розмови.
  • Алгоритм дій при зупинці реєстрації податкової накладної (ПН) та розрахунку коригування (РК)*
  • Календар бухгалтера на серпень 2017 року
  • Постраждали від кібератаки? Негайно повідомте контролерів! 26 липня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних унаслідок несанкціонованого втручання у роботу комп’ютерних мереж платників податків» від 13.07.2017 р. № 2143-VIII (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 59, с. 2).
  • Орендар відшкодовує комунальні послуги: заповнюємо ПН Податківці у Базі знань (категорія 101.17) зазначають, що відшкодування витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, сплату земельного податку, податку на нерухоме майно тощо за своєю суттю є відшкодуванням (компенсацією) окремих елементів витрат, з яких складається вартість послуги з оренди майна. Тобто відшкодування (компенсація) таких витрат є оплатою частини вартості послуги з оренди майна.
  • Перукарі та косметологи — до 1 групи ЄП без перешкод!
  • Єдиноподатнику! Не втікай від мільйону, бо не втечеш! Податківці у Базі знань (категорія 109.02) розглянули ситуацію, коли ФОП — платник ЄП 2 чи 3 групи перевищив обсяг доходу 1 млн грн. З початку поточного календарного року припинив підприємницьку діяльність (перейшов на сплату інших податків та зборів), а потім повторно зареєструвався платником ЄП. Чи має він право не застосовувати РРО?
  • Продаж продукції власного виробництва: або каса, або РРО ДФСУ в листі від 18.07.2017 р. № 1258/6/99-99-14-05-01-15/ІПК нагадує, що підприємствам дозволено не застосовувати РРО при торгівлі продукцією власного виробництва. У такому разі розрахунки проводять у касах підприємств із оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і засвідчених печаткою у встановленому порядку.
  • Подарунки від нерезидента: що є мінбазою при їх продажу? З метою застосування п. 198.5 ПКУ база оподаткування ПДВ за товарами/послугами визначається виходячи з вартості їх придбання.
  • Як погасити податковий борг «дебіторкою» Мінфін наказом від 16.06.2017 р. № 585 затвердив Порядок використання дебіторської заборгованості та/або майна юридичної особи як джерел погашення податкового боргу платника податків та/або відокремленого підрозділу юридичної особи.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі