Теми статей
Обрати теми

Закон про споживче кредитування обростає нормативкою

Правління НБУ постановою від 08.06.2017 р. № 50 установило вимоги до діяльності кредитних посередників у сфері споживчого кредитування відповідно до Закону України «Про споживче кредитування» від 15.11.2016 р. № 1734-VIII.

Кредитний посередник повинен: належати до резидентів та мати повну цивільну дієздатність; мати достатній рівень знань у сфері споживчого кредитування; мати бездоганну ділову репутацію; відповідати встановленим вимогам протягом усього періоду своєї діяльності.

Таку відповідність постійно контролюватиме банк, з яким кредитний посередник уклав договір. Банк також несе відповідальність за порушення кредитним посередником законодавства.

Крім того, постановою Правління НБУ від 08.06.2017 р. № 49 затверджено Правила розрахунку банками України загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит.

Докладніше про нові правила споживчого кредитування читайте у «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 17, с. 31.

Постанови № 49 та № 50 набули чинності з 10 червня.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі