№49

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2017/№ 49 Інші номери журналу ›
  • «Не бачу зв’язку!», або «Компенсуючі» ПЗ без ПК За матеріалами категорії 101.16 Бази знань*
  • «Особливий» прибутковий період сільгоспників під питанням Лист ДФСУ від 31.05.2017 р. № 422/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Панове фіскали, пеню рахуйте самі! За матеріалами категорії 138.02 Бази знань*
  • ПДВ-лабіринти імпорту послуг По суті, будь-яке придбання послуги в нерезидента, у тому числі нерезидента-фізособи, можна назвати імпортом послуг. Для такого імпорту не потрібні використання митних режимів і перетин кордонів. Проте, при всій начебто простоті їх придбання, здійснення таких операцій пов’язане з безліччю податкових нюансів. Не вдаватимемося до подробиць правового аспекту і документального оформлення* імпорту послуг. Акцент зробимо на їх податково-бухгалтерському обліку, і почнемо в цій статті з ПДВ.
  • Доплата до МЗП у листах і цифрах Уже майже півроку діє вимога про нарахування працівникам заробітної плати не менше мінімальної. Незважаючи на те що ажіотаж, який був на початку року щодо цієї теми, спав, запитання стосовно неї продов жують надходити й зараз. Ураховуючи, що на сьогодні з’явилася достатня кількість роз’яснень, ми вирішили повернутися до цієї теми.
  • Житлова субсидія: вивчаємо нові правила Не так давно закінчився опалювальний сезон, а ми вже замислюємося, як будемо платити за житлово-комунальні послуги (ЖКП) у наступному опалювальному періоді. Тим паче, що з 1 травня уряд суттєво відкоригував порядок надання субсидій на оплату ЖКП. Що треба знати українським родинам про «субсидійні» нормативні нововведення? Не поспішайте гортати інтернет-сторінки — ознайомтеся зі статтею! У ній ми розповімо про процедуру оформлення субсидії на оплату ЖКП з урахуванням нових правил.
  • Зміна ціни/кількості: запізнився РК — що з ПК? Приводом для написання статті стало запитання стривоженого підприємства-покупця. Після перерахування передоплати продавцю сторони домовилися про зміну ціни/кількості. При цьому загальна сума договору не змінюється. Складено «невпливаючий» розрахунок коригування (РК). Проте продавець його зареєстрував із запізненням (несвоєчасно). Тоді покупець став перейматися за свій податковий кредит (ПК). Чи залишиться він недоторканним у періоді першої події чи через такі коригування його потрібно якось «переносити» і «прив’язувати» до РК: «під» остаточну ціну і кількість?
  • Ми кажемо «витрати», маємо на увазі — «втрати» За травень цього року вперше слід було подавати за новою формою Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв в оптовій мережі (місячна форма № 1-ОА). Повідаємо вам про один цікавий момент, з яким зіткнулися наші читачі під час заповнення цієї нової форми.
  • Індексуємо зарплату за липень 2017 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2003 — 2017 рр. виплачено в червні 2017 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у травні 2017 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 41, с. 27. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2003 — 2017 роках, якщо вони виплачуються в червні 2017 року.
  • Виручку здали до банку раніше її «службової видачі» Зі скриньки РРО на торговельній точці видали готівкову виручку для внесення на рахунок підприємства через касу банку, але перед цим операцію «службова видача» на РРО не провели. Виконали її тільки перед формуванням денного Z-звіту наприкінці зміни. Під час перевірки податківці помітили, що час, зазначений у квитанції банку про прийняття грошових коштів, раніше часу, зазначеного у чеку «службової видачі». Штрафують за «неоприбуткування». Як бути?
  • Державний реєстр РРО знову оновили
  • Нова редакція «неприбуткового» Звіту Мінфін наказом від 28.04.2017 р. № 469 виклав у новій редакції форму Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, затверджену наказом Мінфіну від 17.06.2016 р. № 553.
  • Нюанси заповнення сільгоспдотаційних ПН ДФСУ у листі від 06.06.2017 р. № 476/6/99-99-15-03-02-15/ІПК роз’яснює, що податкові накладні (ПН) з кодом «2» у другій частині порядкового номера такої ПН можуть складати й реєструвати в ЄРПН лише сільгоспвиробники, унесені до Реєстру, починаючи з дати внесення їх до Реєстру.
  • НГО сільгоспземель — за новим порядком Мінагрополітики наказом від 23.05.2017 р. № 262 затвердило Порядок нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.
  • Закон про споживче кредитування обростає нормативкою Правління НБУ постановою від 08.06.2017 р. № 50 установило вимоги до діяльності кредитних посередників у сфері споживчого кредитування відповідно до Закону України «Про споживче кредитування» від 15.11.2016 р. № 1734-VIII.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі