Теми статей
Обрати теми

Оновили порядок інформування про порушення застосування ПСП

Мінфін наказом від 19.05.2017 р. № 514 затвердив новий Порядок інформування роботодавців платника податку про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги, позбавлення платника податку або відновлення його права на податкову соціальну пільгу. Дія цього Порядку охоплює роботодавців, працівники яких допустили порушення застосування податкової соціальної пільги (ПСП).

Також затверджено нову форму Повідомлення про наявність порушень застосування ПСП, позбавлення платника податку або відновлення його права на ПСП.

Контролюючий орган, що здійснює аналіз показників податкової звітності, повідомляє роботодавця про наявність виявлених на підставі даних податкової звітності чи документальних перевірок порушень платником податку — працівником такого роботодавця застосування ПСП, про позбавлення платника податку чи відновлення його права на ПСП відповідно до норм пп. 169.2.1, 169.2.4 ПКУ.

Структурний підрозділ ДФС у Повідомленні про порушення зазначає про відновлення права працівника на ПСП платника ПДФО, яка розпочинає застосовуватися з податкового місяця, що настає за місяцем, у якому суми недоплати ПДФО та штраф у розмірі 100 % суми недоплати повністю погашені платником податку на підставі включення таких сум до його річної податкової декларації в разі, якщо такі суми не були утримані податковим агентом за рахунок доходу платника податку.

Наказ № 514 набере чинності з дня офіційного опублікування, яке заплановано на 30 червня у «Офіційному віснику України».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі