Теми статей
Обрати теми

У деклараціях для єдинників виправили ставки податку

Мінфін наказом від 17.03.2017 р. № 369 вніс зміни до форм податкової декларації платника єдиного податку — фізичної особи — підприємця, податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичної особи), податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи, затверджених наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 578.

Головна мета змін: привести розміри ставок єдиного податку (ЄП) для платників 3-ї та 4-ї груп ЄП у відповідність до чинного законодавства. Так, у декларації ФОП-єдинника у розділі IV «Показники господарської діяльності для платників єдиного податку третьої групи» у назвах 5 та 6 рядків виправлено ставку єдиного податку з 2 % та 4 % на 3 % та 5 % відповідно. Рядки 10 та 11 розділу V «Визначення податкових зобов’язань по єдиному податку» також виправлено.

У декларації юросіб на групі 3 відповідні зміни внесено в розділи ІІ та ІІІ.

Також у декларації платників ЄП на групі 4 передбачено зміну до виноски 8, а саме: рядки 1.1 — 2 заповнюватимуться одним рядком щодо всіх земельних ділянок за одним кодом органу місцевого самоврядування за КОАТУУ. За потреби (у разі наявності земельних ділянок за одним кодом органу місцевого самоврядування за КОАТУУ з різною нормативною грошовою оцінкою) кількість рядків 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 та 2 може бути збільшено.

Наказ № 369 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно не опублікований. Формально нову форму звітності треба подавати за період, що настає за періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. Але яким буде рішення податківців — поки що невідомо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі