Парламент ухвалив пенсійну реформу

Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (базовий законопроект від 22.06.2017 р. № 6614).

Окрім реформи системи пенсійного страхування (про основні принципи якої ми розповімо найближчим часом), зазначений Закон уносить певні зміни до законів України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

1. Максимальна база нарахування ЄСВ становитиме 15 розмірів мінзарплати замість нинішніх 25 розмірів прожитмінімуму.

2. Платниками ЄСВ також виступатимуть члени фермерського господарства (ФГ), якщо вони не належать до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

3. Підприємці та члени ФГ звільняються від сплати за себе ЄСВ, якщо вони отримують пенсію за віком, є особами з інвалідністю або досягли віку, установленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», і отримують пенсію або соціальну допомогу.

4. Платники єдиного податку першої групи втрачають право на сплату 0,5 мінімального страхового внеску. А отже, сплачуватимуть його в мінімальному розмірі, як і решта підприємців.

Самозайняті особи, а також члени ФГ сплачуватимуть ЄСВ щоквартально до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі