№81

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2017/№ 81 Інші номери журналу ›
  • Захворів у відпустці? Підтверди та отримай її продовження Лист Мінсоцполітики від 17.07.2017 р. № 1922/0/101-17/284
  • Осягаємо дзен коригування за Порядком № 100 Лист Мінсоцполітики від 10.05.2017 р. № 1380/0/101-17/282
  • Сумісник і його основне місце роботи Листи Мінсоцполітики від 14.04.2017 р. № 8185/0/2-17/13 і від 09.06.2017 р. № 294/0/22-17/134
  • Звіт про суми податкових пільг Для пільговиків закінчення кварталу, окрім усього іншого, це ще і привід відзвітувати про застосування податкових пільг. У зв’язку з наближенням термінів подання чергового квартального Звіту про пільги нагадаємо ключові «пільгово-звітні» моменти.
  • ПДВ-пільги в «пільговому» Звіті Ну а тепер від загального — до деталей. За проханнями читачів порядок заповнення Звіту розглянемо на прикладі окремих «пільгових» ситуацій — пільг з ПДВ.
  • Як зазирнути до ЄРПН через Електронний кабінет Електронний кабінет платника (ЕКП) набирає обертів. Саме він допоміг платникам ПДВ подати «розблокувальні» документи до ДФСУ на початку липня цього року*. Ну а з 1 вересня запрацював і мінфінівський Порядок роботи ЕКП, який передбачає трансформацію сервісу в серйозну інформаційно-телекомунікаційну систему. І ось знову новина — в ЕКП з’явився доволі корисний для платників ПДВ сервіс під назвою «ЄРПН». Давайте познайомимося з цим нововведенням.
  • «Будували, будували та…» вирішуємо: скільки об’єктів ОЗ побудували? У статті проаналізуємо конкретну ситуацію нашого читача: будується автосалон. Проводяться підготовчі роботи — вирили котлован, встановлюємо палі. Провели електропостачання — встановили шафу обліку електроенергії з лічильником, проклали силові кабелі, підключилися до електромереж. У результаті стали платниками за електроенергію — ведемо облік і сплачуємо за спожиту електрику на будівництві. Куди підуть витрати на роботи та матеріали, понесені при створенні системи електропостачання: на збільшення первісної вартості майбутнього автосалону або вже можна ввести в експлуатацію необоротний актив групи 3 за ПКУ — «передавальні пристрої»?
  • Не склали ПН і не відобразили ПЗ: чи можна виправитися бухдовідкою? До редакції надійшло запитання: «Продали не потрібний нам касовий апарат 28 липня юрособі — неплатникові ПДВ. Податкову накладну (ПН) не зареєстрували і не відобразили податкові зобов’язання (ПЗ) в декларації з ПДВ. Чи можна зараз включити ці ПЗ за бухдовідкою в декларацію, а ПН не складати? Так нам порадили податківці. Чи правильно це?» Давайте подивимося.
  • Нестандартні джерела забруднення атмосфери: що з екоподатком? Якщо говорити про шкідливі викиди в атмосферу, то екоподаток зараз докучає власникам лише стаціонарних джерел забруднення. Але визначити, стаціонарне джерело чи пересувне, не завжди легко. Зараз пропонуємо розібратися з тими об’єктами, які перебувають начебто посередині між стаціонарними і пересувними об’єктами забруднення.
  • «Роздрібний» акциз: виправляємося з додатком 6 (і 8) Підприємство — платник «роздрібного» акцизу припустилося помилки у серпневій декларації з акцизного податку — не відобразило суму в додатку 6. Зараз треба заповнити уточнюючу декларацію за серпень (розділ «Д») і до декларації за вересень подати додаток 8. А чи треба з серпневою уточнюючою декларацією подавати додаток 6?
  • Як пережити особисту кризу Іноді нам у житті нелегко… Але це «нелегко» буває різним: просто втомився, просто стрес, просто навалилося. А буває і так, що життя змінюється кардинально, безповоротно, і залишається тільки змінюватися разом з ним — тоді йдеться про кризу. Як пережити кризу і як отримати з неї користь — тема нашої сьогоднішньої розмови.
  • Парламент ухвалив пенсійну реформу Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (базовий законопроект від 22.06.2017 р. № 6614).
  • ВРУ прийняла судову реформу Прийнято Закон про внесення змін до процесуальних кодексів та інших законодавчих актів на базі законопроекту від 23.03.2017 р. № 6232.
  • Оновлено довідники податкових пільг ДФС оприлюднила нові Довідник № 84/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, та Довідник № 84/2 інших податкових пільг станом на 01.10.2017 р.
  • Оренда приміщення у ФОП: як оподатковувати компенсацію за компослуги? ДФСУ у листі від 20.09.2017 р. № 2003/Х/99-99-13-01-02-14/ІПК зазначає, що орендна плата, яку отримує фізична особа — підприємець (ФОП) — орендодавець від орендаря на підставі договору оренди, включається до складу доходу ФОП.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі