Оренда приміщення у ФОП: як оподатковувати компенсацію за компослуги?

ДФСУ у листі від 20.09.2017 р. № 2003/Х/99-99-13-01-02-14/ІПК зазначає, що орендна плата, яку отримує фізична особа — підприємець (ФОП) — орендодавець від орендаря на підставі договору оренди, включається до складу доходу ФОП.

У разі відшкодування орендарем витрат на оплату спожитих комунальних послуг (опалення, електричної енергії, водопостачання, водовідведення) на підставі укладених договорів між надавачами послуг та фізичною особою такі доходи не є доходами від здійснення підприємницької діяльності ФОП та включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізичної особи згідно зі ст. 164 ПКУ.

Це означає, що з доходів у вигляді компенсації комунальних платежів орендар як податковий агент має утримати податок на доходи й військовий збір.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі