Теми статей
Обрати теми

Безоплатна передача: скільки ж урешті-решт разів нараховувати ПДВ?!

У листі Офісу ВПП ДФС від 11.10.2017 р. № 2204/ІПК/28-10-01-03-11 податківці надали таке роз’яснення порядку обкладення ПДВ операцій із безоплатної передачі товарів/послуг.

Операція з безоплатної передачі товарів є об’єктом оподаткування ПДВ та оподатковується у загальновстановленому порядку, крім випадків, коли така операція не звільнена від оподаткування ПДВ.

З огляду на це при здійсненні такої операції п. 198.5 ПКУ не застосовується, а податковий кредит (ПК), сформований платником податку при придбанні товарів, що передаються, не коригується.

Якщо придбані товари/послуги, за якими суми ПДВ були включені до складу ПК, передаються благодійним організаціям (така передача відповідно до п.п. 197.1.15 ПКУ звільнена від оподаткування ПДВ), то за такими товарами/послугами слід визначити податкові зобов’язання (ПЗ) на підставі п. 198.5 Кодексу виходячи з вартості їх придбання.

Таким чином, при проведенні операції з безоплатної передачі товарів ПЗ нараховуються один раз на підставі відповідних норм ПКУ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі