Теми статей
Обрати теми

Медреформа: що на нас очікує

ВРУ надала старт медичній реформі, ухваливши законопроект від 10.04.2017 р. № 6327, що декларує докорінні зміни у системі охорони здоров’я. У першому читанні парламентарі також проголосували за законопроект від 21.06.2017 р. № 6604, що забезпечує фінансування реалізації медичної реформи з державного бюджету.

Це означає, що з 2018 року в Україні починає працювати національна страхова система, яка буде покривати лікування кожного українця. Медична реформа розпочнеться зі змін фінансування первинної медичної допомоги.

Українці мають обрати сімейного лікаря і педіатра для своїх дітей та підписати з ним прямі угоди з чітко прописаним обсягом послуг, гарантованих і оплачених державою. Якщо пацієнта не задовольняє сімейний лікар, він зможе його поміняти. Сімейні лікарі видаватимуть довідки в дитячий садок, школу, басейн. Прив’язка до місця проживання скасовується.

Нова модель фінансування для закладів спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги запрацює з 2020 року. Проте у 2018-2019 рр. певні послуги будуть фінансуватися у рамках пілотних проектів.

Закон почне діяти після підписання його Президентом України.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі