Теми статей
Обрати теми

Індексація: якщо змінилася форма оплати праці

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Лист Мінсоцполітики від 28.02.2018 р. № 13/0/66-18

висновок документа

Порядок № 1078* не передбачає збереження сум індексації в разі, коли працівник переведений з однієї форми оплати праці на іншу

* Порядок проведення індексації грошових доходів населення, затверджений постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

Без сумніву, в Україні найпоширеніша система оплати праці — це тарифна система. Її формами є почасова (проста почасова, почасово-преміальна оплата праці) і відрядна (пряма відрядна, відрядно-преміальна, відрядно-прогресивна, непряма відрядна, акордна оплата праці). У свою чергу, проста почасова оплата праці за способом обчислення підрозділяється на погодинну, поденну та помісячну.

Про зміну систем, форм, розмірів, порядку оплати праці працівник має бути повідомлений роботодавцем не пізніше ніж за два місяці (див. ст. 32 КЗпП). Тут усе зрозуміло. А тепер запитання: що робити із сумами індексації у випадку, якщо за посадою, займаною працівником, змінюється система, форма оплати праці або спосіб обчислення основної зарплати при почасовій оплаті праці (наприклад, працівника із помісячною оплатою праці (був установлений оклад) переводять на погодинну оплату (встановлюють годинну тарифну ставку)? Як визначити суму зарплатного підвищення для цілей індексації заробітної плати, якщо в працівника відбулася така зміна, і як визначити розмір індексації-різниці? Чи втрачає працівник право на індексацію в такому місяці?

На жаль, Порядок № 1078 прямої відповіді, як учинити в такій ситуації, не надає. Тому за роз’ясненнями ми звернулися до Мінсоцполітики.

Відповідь трудового відомства наведена вище.

Отже, у цьому випадку Мінсоцполітики радить діяти аналогічно ситуації з переведенням працівника на іншу посаду (роботу), а саме — орієнтуватися на місяць підвищення тарифної ставки («базовий» місяць).

Тож якщо у працівника-почасовика, посада якого не змінювалася, у квітні 2018 року відбулася зміна способу обчислення основної зарплати, наприклад, замість окладу йому встановили годинну тарифну ставку, то автоматично квітень 2018 року стає для працівника «базовим» місяцем для цілей обчислення сум індексації.

При цьому якщо працівник до переведення із помісячної на погодинну оплату праці мав право на індексацію (поточну індексацію та/або індексацію-різницю), то після таких змін в оплаті праці він втрачає право на неї. Такий працівник матиме право тільки на поточну індексацію зарплати від нового «базового» місяця.

При цьому жодних порівняльних розрахунків в місяці зміни способу обчислення основної зарплати (системи, форми оплати праці) для визначення розміру індексації зарплати не проводять.

Водночас конкретне рішення з цього питання може прийматися підприємством самостійно в колективному договорі. У листі, що коментується, Мінсоцполітики нагадало, що згідно з абзацом дванадцятим п. 5 Порядку № 1078 працівникам звичайних госпрозрахункових підприємств підвищення заробітної плати у зв’язку зі зростанням рівня інфляції здійснюють у порядку, встановленому в колективних договорах, але не нижче норм, передбачених Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.91 р. № 1282-XII і положеннями Порядку № 1078 (ср. ). Тобто «покращуючі» особливості й умови проведення індексації зарплати можуть встановлюватися госпрозрахунковими підприємствами в колективних договорах або інших документах, що регламентують оплату праці працівників. І підприємство може в колективному договорі передбачити, наприклад, положення, що зберігають індексацію при переведенні працівника з однієї системи (форми) оплати праці на іншу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі