№29

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2018/№ 29 Інші номери журналу ›
  • Термін давності сплив — отже, «безнадійка», і крапка! Наказ Мінфіну від 03.04.2018 р. № 400
  • «Так от ти який…», новий Законе про ТОВ Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» від 06.02.2018 р. № 2275-VIII
  • Купили упаковку — продали поштучно: як заповнити ПН? Лист ГУ ДФС в Донецькій обл. від 12.03.2018 р. № 937/ІПК/05-99-12-01-13
  • Коли код УКТ ЗЕД — обов’язковий реквізит чека? Наказ Мінфіну від 19.02.2018 р. № 288
  • Індексація: якщо змінилася форма оплати праці Лист Мінсоцполітики від 28.02.2018 р. № 13/0/66-18
  • Як складати РК? Розрахунок коригування (РК) знову лихоманить від змін. Цього разу істотно переробили сам підхід до заповнення РК. Свою позицію щодо цього ДФСУ вже озвучила у свіжій БЗ 101.15 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 27, с. 3). Уже повним ходом почалося «покращення» програмного забезпечення. Давайте з’ясовувати, як же тепер у нових умовах складати РК.
  • Аудит, аудит! або Що приготував новий Закон З 1 жовтня на зміну старому прийде оновлений Закон про аудит*. Він гармонізує норми національного аудиторського законодавства з євросоюзним. Як це зачепить інтереси звичайного підприємства? Секрети розкриємо в цій статті.
  • Поставка обладнання з монтажем Підприємство здійснює постачання імпортного обладнання з монтажем. За умовами договору, право власності і ризики переходять до покупця в момент, коли обладнання змонтоване на об’єкті покупця (умови постачання DDP). Саме на цю дату підприємство-постачальник складає витратну накладну, а на дату отримання обладнання покупцем складається тільки акт приймання розукомплектованого обладнання. Вартість обладнання і послуг з його монтажу визначається однією сумою. Дата отримання обладнання покупцем і дата його остаточної передачі відрізняються у часі на строк від одного до вісімнадцяти місяців. На яку дату нараховуються податкові зобов’язання з ПДВ при такій поставці?
  • Без Інкотермс і ні туди, і ні сюди, або Відображаємо дохід при експорті Підприємство реалізує товари нерезиденту. За умовами ЗЕД-договору постачання здійснюється на умовах CIF. Відвантаження товару із складу продавця відбулося 26.03.2018 р., а на борт судна товар навантажено 30.03.2018 р. На яку дату треба нарахувати дохід від реалізації товарів: на дату відвантаження із складу продавця, дату навантаження на судно в порту відвантаження або ж на дату прибуття товару в порт призначення? Давайте розберемося, як бути бухгалтерові в такій ситуації.
  • Вчасно не подали «земельну» звітність: що робити тепер? Житловий кооператив (ЖК) придбав земельну ділянку ще рік тому — у березні 2017 року — і досі не подав жодної декларації та не сплатив земельний податок. Як наразі можна виправити таке становище? Які санкції при цьому загрожують? Чи то через те, що «не знав, не знав, та ще й забув», чи дійсно через власну забудькуватість, але такі ситуації не поодинокі. Про це свідчать ваші звернення на гарячу лінію. Тож читайте і знайте. Та більше не забувайте.
  • Підвищення окладів до настання права на індексацію Відповідно до колективного договору, укладеного на підприємстві, оклади (тарифні ставки) працівникам підвищуються щорічно в січні на 20 %, а у березні, травні, липні, вересні та листопаді на 30 грн. У зв’язку із застосуванням такого механізму підвищення окладів (тарифних ставок) право на індексацію у працівників не настає. Чи є в цьому випадку порушення вимог трудового законодавства?
  • Штраф за заниження суми індексації працівнику Бухгалтер неправильно розрахував суму індексації працівникові, в результаті чого вона виявилась заниженою. Які штрафні санкції загрожують роботодавцеві за це правопорушення, якщо воно виявлене інспектором праці під час інспекційного відвідування?
  • Поворотна фіндопомога від сільгосп-єдинника Підприємство — платник єдиного податку (ЄП) групи 4 надає поворотну фінансову допомогу (ПФД) стандартному платнику податку на прибуток. Які податкові наслідки для обох підприємств, якщо її не буде повернуто протягом року?
  • Заміна товарів, поставлених під аванс: з/без РК? Підприємство 28.12.2017 р. отримало аванс за товари від покупця, 29.12.2017 р. відбулося відвантаження товару. Покупець повернув неякісний товар 23.01.2018 р., гроші за товар покупцю не повертали, натомість 24.01.2018 р. йому відвантажили товар тієї ж номенклатури у тій же кількості і за тією ж ціною. Додаткова угода чи новий договір із покупцем не укладалися. Чи потрібно складати розрахунок коригування у зв’язку із поверненням неякісного товару?
  • Як бути впевненим у собі Хтось вірить у Бога, хтось — у свої принципи, ще хтось — у чудодійну силу психології, хтось — іншій людині, яка ніколи не зрадить і не обдурить… Засмучує лише одне. Люди занадто часто вірять у щось віддалене від них і зовсім не вірять у те, що до них найближче — самому собі, в себе! Вони мучать себе ніяковістю, провиною, сумнівами… Тривожаться, ретельно вивіряючи кожне своє слово, дію, жест. Вважають, що їм обов’язково потрібно стати кращими, оновитися, стати ефективнішими. Бояться виглядати в очах інших, міфічних «усіх», не такими, дивними, неповноцінними, бути знехтуваними… Що робити з усіма цими переживаннями? Нумо розбиратися…
  • Мінфін затвердив УПК щодо операцій із заборгованістю Мінфін наказом від 03.04.2018 р. № 400 затвердив 4 узагальнюючих податкових консультації (УПК) щодо оподаткування операцій із заборгованістю. Найрезонанснішою з них є УПК про визнання заборгованості, строк давності за якою сплив, безнадійною без необхідності звернення до суду (с. 3).
  • Чи звітують за МСФЗ вододобувачі Мінфін та Держстат у спільному листі від 14.03.2018 р. № 35230-06-5/6959, № 04.3-07-/22-18 пояснюють, які підприємства, що здійснюють діяльність з видобування корисних копалин загальнодержавного значення, мусять звітувати за МСФЗ.
  • Як заповнюється рядок «Видати» у касовому ордері
  • Чи можна виплатити зарплату із «позареалізаційної» готівки? Податківці у Базі знань (категорія 109.15) зазначають, що обмежень у використанні готівки, яка надійшла до каси, зокрема в результаті отриманої/повернутої фінансової допомоги, внесків до статутного фонду, для виплати заробітної плати чинним законодавством не встановлено.
  • До платників із зони АТО ЄСВ-санкції не застосовуються Верховний Суд у зразковому рішенні від 30.03.2018 р. у справі № 812/292/18 зазначив, що сам факт перебування платників ЄСВ на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводиться антитерористична операція (АТО), є підставою для призупинення застосування до них санкцій.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі