Теми статей
Обрати теми

Чи звітують за МСФЗ вододобувачі

Мінфін та Держстат у спільному листі від 14.03.2018 р. № 35230-06-5/6959, № 04.3-07-/22-18 пояснюють, які підприємства, що здійснюють діяльність з видобування корисних копалин загальнодержавного значення, мусять звітувати за МСФЗ.

Автори листа звертають увагу на неузгодженість вітчизняних та європейських нормативів. З одного боку, до Переліку корисних копалин загальнодержавного значення, затвердженого постановою КМУ від 12.12.94 р. № 827, включені, зокрема, підземні води. Як наслідок, усі підприємства, які мають на балансі свердловину з видобування підземної води, вважаються такими, що здійснюють діяльність з видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Тож незалежно від інших критеріїв (чисельності, балансової вартості активів та чистого доходу), усі вони мають складати фінзвітність за МСФЗ.

З іншого боку, цей Перелік приймався не для бухоблікових цілей. Також цей підхід суперечить вимогам Директиви 2013/34/ЄС. Таким чином, на думку Мінфіну і Держстату, вітчизняні підприємства-вододобувачі фінзвітність за МСФЗ не подають.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі