Теми статей
Обрати теми

Кому «світить»?

Калашникова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань, Костенко Ніна, експерт з питань оплати праці, Соломіна Марія, експерт з кадрових і податкових питань, Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Відпустка — як багато в цьому слові! І море, і річка, і сонце, і ліс, і риболовля, і дача, і спілкування з друзями, і тихі/романтичні/веселі сімейні вечори... А щоб у кадровика/бухгалтера не боліла голова від «відпускних» запитань, відповіді на найпопулярніші з них ми навели в сьогоднішньому тематичному номері, який для вас підготували експерти з питань оплати праці Лілія Ушакова, Марія Соломіна, Лілія Калашникова та Ніна Костенко.
Чи мають право на щорічну відпустку фізособи, з якими укладені строкові трудові договори, а також договори підряду (надання послуг)?

Право на щорічну відпустку мають усі фізособи, які працюють у роботодавця за трудовим договором (контрактом). Причому таке право гарантоване незалежно від:

— того, ким є працівник — громадянином України, іноземцем або особою без громадянства;

— виду трудового договору (строковий, безстроковий);

— умов прийняття працівника на роботу (за основним місцем роботи чи за сумісництвом, на постійну, тимчасову або сезонну роботу);

— режиму роботи працівника (повний, неповний або скорочений робочий час).

Не важливі тут ні статус роботодавця — юридична чи фізична особа, ні його форма власності, вид діяльності чи галузева належність. А ось особи, які виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами, на щорічну відпустку претендувати не можуть. Чому? Та тому, що відносини з ними регулює не трудове, а цивільне законодавство.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі