Теми статей
Обрати теми

Відпустка солдата підприємства

Калашникова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань, Костенко Ніна, експерт з питань оплати праці, Соломіна Марія, експерт з кадрових і податкових питань, Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
За працівником, який прийнятий на військову службу за контрактом, на підприємстві зберігається робоче місце і виплачується середній заробіток уже 3 роки. Чи правда, що за цей час йому ще й відпустка належна?

Так, період, протягом якого на вашому підприємстві відповідно до ч. 3 ст. 119 КЗпП зберігалися за працівником робоче місце і середній заробіток, включається в стаж роботи, що надає право на щорічну основну відпустку. Це прямо випливає з положень п. 2 ч. 1 ст. 9 Закону про відпустки.

Іншим словами, поки солдат підприємства служить, його відпускний запас поповнюється.

При цьому врахуйте, що строк давності, після якого працівник втрачав би право на щорічну відпустку, законодавством не передбачений.

Отже, вихід один: акуратно підраховувати зароблені ним дні щорічної відпустки. Повернеться на рідне підприємство — надасте невикористані дні щорічної відпустки.

Якщо ж працівник вирішив звільнитися — виплатіть компенсацію.

«Забувати» про відпустку не рекомендуємо. Адже строк давності за зарплатою (а відпускні входять до фонду додаткової заробітної плати) трудовим законодавством не встановлений.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі