Теми статей
Обрати теми

Відпустка наперед-наперед

Калашникова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань, Костенко Ніна, експерт з питань оплати праці, Соломіна Марія, експерт з кадрових і податкових питань, Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Чи можна надати працівникові щорічну основну відпустку наперед за поточний і майбутній робочі роки?

За поточний робочий рік роботодавець може надати працівникові щорічну відпустку в будь-який період, погоджений сторонами. Тут жодних проблем немає.

А ось з відпусткою за майбутній робочий рік не все так просто. Пам’ятайте: щорічну основну відпустку надають за відпрацьований робочий рік. При цьому за другий і наступні роки роботи відпустка повної тривалості може бути надана працівникові в будь-який час відповідного року, погоджений з роботодавцем.

Тобто для того, щоб у працівника виникло право на відпустку за відповідний робочий рік, за цим роком повинен почати формуватися «відпускний» стаж.

Приклад 2. Працівник, який був прийнятий на роботу 16.05.2011 р., звернувся до роботодавця з проханням надати йому з 16.04.2018 р. щорічні відпустки за два робочі роки з 16.05.2017 р. по 15.05.2018 р. і з 16.05.2018 р. по 15.05.2019 р. загальною тривалістю 48 к. дн. (24 к. дн. х 2 робочі роки).

Відпустка за робочий рік 16.05.2017 р. — 15.05.2018 р. почнеться 16 квітня і закінчиться 11 травня 2018 року (24 календарні дні відпустки + 2 святкові дні, що припали на період такої відпустки). Отже, роботодавець не має права надати працівникові щорічну відпустку за робочий рік 16.05.2018 р. — 15.05.2019 р., оскільки право на таку відпустку виникне в працівника з 16.05.2018 р. за умови, що цей день увійде до «відпускного» стажу.

Періоди, які включають до стажу роботи, що надає право на щорічну основну відпустку

№ з/п

Періоди, які включають до стажу роботи, що надає право на щорічну основну відпустку*

1

Час фактичної роботи (у тому числі на умовах неповного робочого часу) протягом робочого року, за який надається відпустка

На цій підставі, наприклад, жінка, яка працює під час відпустки для догляду за дитиною до 3 років на умовах неповного робочого часу, має право на щорічну відпустку.

2

Час, коли працівник фактично не працював, але за ним згідно із законодавством зберігалися місце роботи (посада) і заробітна плата повністю або частково (у тому числі час оплаченого вимушеного прогулу у зв’язку з незаконним звільненням або переведенням на іншу роботу)

Саме тому до «відпускного» стажу включають періоди звільнення від роботи у зв’язку з призовом на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом (ч. 3 ст. 119 КЗпП)

3

Час, коли працівник фактично не працював, але за ним зберігалося місце роботи (посада) і йому виплачувалася допомога за державним соціальним страхуванням

На цій підставі до стажу роботи, що надає право на щорічну відпустку, включають періоди відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами і тимчасової непрацездатності. А ось якщо працівниця спочатку перебувала у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, а потім у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, то до її «відпускного» стажу включайте тільки час перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами.

4

Час, коли працівник фактично не працював, але за ним зберігалося місце роботи (посада) і йому не виплачувалася заробітна плата в порядку, визначеному ст. 25 і 26 Закону про відпустки (тобто працівник перебував у відпустці «за свій рахунок»). Виняток — період відпустки без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до досягнення нею 6-річного (16-річного — якщо дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежна); 18-річного — якщо дитині встановлена категорія «дитина-інвалід підгрупи А») віку

Зверніть увагу: не включають до стажу роботи, що надає право на щорічну відпустку, час перебування працівника у відпустці «за свій рахунок», наданій понад кількість днів, передбачену ст. 25 і 26 Закону про відпустки.

5

Час навчання з відривом від виробництва тривалістю менше 10 місяців на денних відділеннях професійно-технічних навчальних закладів

6

Час навчання нових професій (спеціальностей) осіб, звільнених у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, у тому числі у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, скороченням чисельності або штату працівників

7

Інші періоди роботи, передбачені законодавством

* За загальним правилом відпускний стаж обчислюють з першого дня прийняття працівника на роботу до цього роботодавця. Виняток — ситуація, коли працівник прийнятий на роботу в порядку переведення з іншого підприємства і при цьому повністю або частково не використав щорічну основну відпустку і не отримав за неї грошової компенсації. У цьому випадку до «відпускного» стажу на новому місці роботи зарахують час, за який працівник не використав цю відпустку за попереднім місцем роботи (ч. 3 ст. 9 Закону про відпустки).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі