Теми статей
Обрати теми

Матдопомога? На вихід!

Калашникова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань, Костенко Ніна, експерт з питань оплати праці, Соломіна Марія, експерт з кадрових і податкових питань, Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
У розрахунковому періоді працівникові нараховувалися відпускні за період попередньої відпустки і матдопомога до відпустки. Чи беруть участь ці виплати в розрахунку поточних відпускних?

Незважаючи на те, що ці виплати пов’язані між собою, одна з них братиме участь у розрахунку відпускних, а другій там місця немає. Так, відпускні, нараховані працівникові за час перебування в попередній відпустці, візьмуть участь у розрахунку середньої зарплати для визначення суми відпускних на підставі абз. 4 п. 3 Порядку № 100. А ось матдопомогу до розрахунку «відпускної» середньої зарплати не включають (див. п.п. «би» п. 4 Порядку № 100). До речі, на підставі п.п. «б» п. 4 Порядку № 100 при розрахунку середньої зарплати для оплати відпусток не враховують й інші одноразові виплати: компенсацію за невикористану відпустку, вихідну допомогу тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі