Теми статей
Обрати теми

Зменшуємо? Зменшуємо!

Калашникова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань, Костенко Ніна, експерт з питань оплати праці, Соломіна Марія, експерт з кадрових і податкових питань, Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Директор хоче зменшити «відпускний» коефіцієнт коригування. Як це оформити документально?

Госпрозрахункові підприємства при розрахунку відпускних коригування виплат здійснюють з урахуванням їх фінансових можливостей (абзац перший п. 10 Порядку № 100). Тобто у випадку скрутного фінансового становища вони вправі зменшити коефіцієнт коригування. Для цього необхідно видати відповідний наказ (розпорядження). У ньому зазначають причини, які не дозволяють провести коригування в повному обсязі: зниження рентабельності, обсягу виробництва, недостатність обігових коштів тощо. Такий наказ (розпорядження) має бути погоджений з профкомом підприємства або іншим органом, уповноваженим на представництво трудовим колективом.

Проте не здійснювати коригування взагалі підприємство не має права (див., зокрема, лист Мінпраці від 24.10.2008 р. № 696/13/84-08).

Наведемо фрагмент такого наказу.

img 1
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі