Теми статей
Обрати теми

Чи «з’їсть» лікарняний відпустку?

Калашникова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань, Костенко Ніна, експерт з питань оплати праці, Соломіна Марія, експерт з кадрових і податкових питань, Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Працівник-відпускник повідомив, що йому відкрито лікарняний лист. Як бути з його щорічною відпусткою?

Відповідь на це запитання залежить від причини непрацездатності, зазначеної в лікарняному листі. Так, якщо в період щорічної відпустки захворів:

— безпосередньо працівник підприємства, то така відпустка підлягає продовженню або перенесенню (див. п. 1 ч. 2 ст. 11 Закону про відпустки);

— дитина працівника (лікарняний по догляду за дитиною), то щорічну відпустку не переносять і не продовжують.

Уся річ у тому, що перенести або продовжити відпустку можна за умови, що тимчасова непрацездатність засвідчена в установленому порядку (тобто є листок непрацездатності). Проте видачу лікарняних листків у випадку, якщо працівник під час догляду за хворою дитиною перебуває в щорічній відпустці, заборонено п. 3.11 Інструкції № 455. Якщо лікарняний був виданий, то він не оплачується і відпустка не переноситься/не продовжується.

Важливо! Оскільки відпустку надають у календарних днях, то і продовжують (переносять) її теж на календарні дні.

Окремо зупинимося на ситуації, коли на період хвороби, що збіглася з відпусткою (продовженої відпустки), припадають святкові/неробочі дні.

Наприклад, працівникові була надана щорічна відпустка з 02.04.2018 р. на 14 календарних днів. З 5 по 11 квітня (7 календарних днів) він хворів, що підтверджено належним чином оформленим листком непрацездатності. Проте щорічна відпустка йому має бути перенесена/продовжена тільки на 6 календарних днів, оскільки саме така кількість днів (6 календарних днів — 5, 6, 7, 9, 10, 11 квітня) не була ним використана через хворобу. Адже святковий день 8 квітня — Великдень — не враховувався при визначенні кількості днів відпустки (відпускні за цей день не нараховувалися). Але лікарняні за такий день (8 квітня) працівникові мають бути нараховані. ☺

Якщо ж святковий/неробочий день припадає на період продовженої/перенесеної щорічної відпустки, то такий день при визначенні тривалості цієї відпустки не враховують (детальніше див. с. 6).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі