Теми статей
Обрати теми

Неплатникам аліментів: земля горітиме під ногами

Закон України від 03.07.2018 р. № 2475-VIII, який набирає чинності 28 серпня, має на меті посилення захисту права дитини на належне утримання, зокрема, на аліменти.

Мінімальний розмір аліментів на одну дитину — 50 % від прожиткового мінімуму (ПМ) на дитину відповідного віку — тепер став гарантованим. При цьому мінімальний рекомендований розмір аліментів становить один розмір ПМ на дитину відповідного віку і може бути призначений судом у разі достатності доходу платника аліментів.

Крім того, неплатникам аліментів, а також і тим, хто вступає з ними в правові відносини, необхідно враховувати, що тепер їм буде відмовлено в:

— перереєстрації, знятті з обліку транспортного засобу з метою його відчуження;

— нотаріальному посвідченні будь-яких угод, спрямованих на відчуження майна;

— реєстрації прав власності на майно, якщо відповідно до поданих для такої реєстрації документів майно відчужене неплатником аліментів.

Тому тепер при придбанні, наприклад, квартири покупцеві необхідно вимагати від продавця, серед іншого, і підтвердження відсутності продавця в Єдиному реєстрі боржників по аліментах.

Зміни спрямовані також на те, щоб засновник юридичної особи — неплатник аліментів не зміг продати (іншим способом здійснити відчуження) свою частку в статутному капіталі юрособи.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі