Теми статей
Обрати теми

Декларування податку на нерухомість: до уваги киян!

ГУ ДФС у м. Києві на своєму сайті (kyiv.sfs.gov.ua/mediaark/news-ark/325003.html) нагадує, що юридичні особи — платники податку на нерухоме майно самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 01.04.2015 р. № 408.

При складанні декларації за 2018 рік слід врахувати, шо понижувальний коефіцієнт 0,75, який застосовувався до ставки податку при розрахунках зобов’язань у 2017 році у м. Києві, на 2018 рік не застосовується. А от про понижувальний коефіцієнт 0,5 київські податківці чомусь не згадали. На нашу думку, останній має застосовуватися й надалі, допоки КМДА не перезатвердить ставки податку на нерухомість, як того вимагає п. 3 розд. ІІ Закону України від 20.12.2016 р. № 1791-VIII.

Уточнююча декларація у разі наявності у платника одночасно об’єктів житлової та нежитлової нерухомості складається окремо по об’єктах, що відносяться за типом до житлової нерухомості, та по об’єктах, що відносяться за типом до нежитлової нерухомості (докладніше про це дивіться у «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 53, с. 20).

Докладніше про податок на нерухомість читайте у наступному тематичному номері «Податки та бухгалтерський облік».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі