№11

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2018/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Як рахувати «нерезидентські» різниці: думка ДФСУ Лист ДФСУ від 11.12.2017 р. № 2924/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Плодоносні рослини: були ДБА*, стали — ОЗ Наказ Мінфіну від 12.12.2017 р. № 1019
  • «Σперевищ»: як відновити «статус-кво» Лист ДФСУ від 11.01.2018 р. № 968/7/99-99-12-03-01-17
  • Відпускний резерв: головні моменти Судячи із запитань з «гарячої лінії», надзвичайною популярністю користуються «резервно-відпускні» питання. Найбільше вони хвилюють платників податку на прибуток, які, порушуючи бухгалтерські нормативи, не нараховують резерв відпусток. Про основні правила його створення поговоримо в цій статті.
  • Не створювали резерв відпусток: як вийти «сухим із води»? Підприємство — платник податку на прибуток не нараховує резерв відпусток. Чи варто йому хвилюватися із цього приводу? Чи не знімуть податківці відпускні витрати, якщо підприємство списувало їх безпосередньо у витрати поточного звітного періоду у момент нарахування? Як виправити ситуацію? Про це наша розмова.
  • «Неприбутковий» Звіт за 2017 рік «Неприбутковий» Звіт* знову оновили минулого літа. А через те, що наближаються терміни подання «неприбуткової» звітності за 2017 рік, зараз про неї поговоримо детальніше.
  • Чи може учасник ТОВ ініціювати податкову перевірку ТОВ? Усі ми не без гріха. Як учасники товариства, так і директори не завжди виправдовують очікувань. Учасник розсердився не на жарт? Щоб покарати директора, перевірити його роботу або вчинити на нього тиск, він погрожує податковою перевіркою? У цій статті розберемося, чи варто директорові побоюватися таких заяв.
  • Автомобільна аптечка: як її продавати? Підприємство — платник ПДВ планує торгувати автомобільними медичними аптечками. Чи обов’язково отримувати «аптечну» ліцензію і чи можна застосовувати ставку ПДВ у розмірі 7 %?
  • ФОП на ЄП другої групи торгує «складними» товарами. ФОП на ЄП другої групи планує торгувати складною побутовою технікою вроздріб та оптом. Чи треба застосовувати РРО?
  • Замінили РРО — не виправили алколіцензію ФОП-загальносистемник замінив РРО, що застосовується в місці торгівлі алкогольними напоями, після чого тривалий час проводив через нього розрахунки за такі товари. Проте відомості про цей РРО до додатку до алколіцензії не вніс. Чи можна якось уникнути штрафу?
  • Бухгалтерський тест за січень Для бухгалтера головне — впевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — жодних проблем. Але інколи відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми січневих номерів?
  • Чим запам’ятався січень
  • «Касові» новини від ДФСУ Податківці у Базі знань (категорія 109.15) роз’яснили окремі норми нещодавно прийнятого Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148.
  • П’ять країн виключено зі списку офшорів
  • Декларування податку на нерухомість: до уваги киян! ГУ ДФС у м. Києві на своєму сайті (kyiv.sfs.gov.ua/mediaark/news-ark/325003.html) нагадує, що юридичні особи — платники податку на нерухоме майно самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 01.04.2015 р. № 408.
  • Форму № 20-ОПП повторно подавати не потрібно Податківці у Базі знань (категорія 119.11) нагадали, що наказом Мінфіну від 06.10.2017 р. № 839 змінено форму № 20-ОПП. Зазначену форму було доповнено новою графою 12 «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування (зазначити у разі наявності)», яка заповнюється у разі реєстрації об’єкта оподаткування у відповідному державному органі з отриманням відповідного реєстраційного номера.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі